logo

Kağıthane’de 18 Bin Aşure Dağıtıldı

Kağıthane’de 18 Bin Aşure Dağıtıldı

Kağıthane’de 18 Bin Aşure Dağıtıldı
kagithanede-18-bin-asure-dagitildi

Hicrî Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Âşura Günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Âşura Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır.

“Her kim Aşura Gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenab-ı Hak’da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder” hadisinden yola çıkan Kağıthane Belediyesi, ilçe genelinde aşure dağıtımı gerçekleştirdi. İlçedeki 7 ayrı mahallede yapılan dağıtımda toplam 18 bin adet aşure vatandaşlara ikram edildi.

baskan-fazli-kilic-asure-dagitti

”Allah ibadetlerinizi kabul etsin”

Aşure dağıtım açılış programında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; “Bu programı düzenlemede katkısı olan tüm herkese teşekkür ediyorum. Muharrem ayı bizler için mübarek bir ay, bütün vatandaşlarımızın ibadetlerini Allah kabul etsin. Aynı zamanda hicri takvime göre yeni yılın da ilk ayı olması vesilesiyle hepinize güzel yıllar da diliyorum” dedi.

kaymakam-goc-asure-dagitti

Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ve Başkan Fazlı Kılıç Aşure Dağıttı

Konuşmasının ardından vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram eden Başkan Fazlı Kılıç’a ayrıca Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane AK Parti İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Başkan Fazlı Kılıç’ın eşi Fatma Kılıç ve Başkan Yardımcıları da eşlik etti.

kagithane-belediyesi-18-bin-asure-dagitti

Aşure dağıtımı; Merkez Mahallesi, Gürsel Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Çeliktepe Mahallesi, Seyrantepe Mahallesi, Sultan Selim Mahallesi ve Gültepe Mahallesinde yapıldı.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1760 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.