logo

Kağıthane’de Ebabil Kuşu Bulundu

Kağıthane’de Ebabil Kuşu Bulundu

Kağıthane’de Ebabil Kuşu Bulundu

Kağıthane’de, bir vatandaş sabah saatlerinde evden işe giderken yerde hareketsiz yatan dünyanın en esrarengiz kuşu olarak bilinen Ebabil kuşu buldu.

Kağıthane’de bulduğu kuşun dünyanın en esrarengiz kuşlarından Ebabil kuşu olduğunu öğrenen Kenan Kül, bu duruma inanmakta güçlük çekti. Dünyanın en nadir kuşlarından biri olan, kendine has özellikleri ile halen esrarını koruyan Ebabil kuşu, neredeyse tüm ömrünü uçarak geçirdiği için havada sıklıkla görülse de yerde çok nadir görülebiliyor.

Konu hakkında bilgi aldığımız Kenan Kül isimli vatandaş, “Merkez mahallesinde oturuyorum. Sabah evden işe giderken apartmanımın önünde yerde bir kuş bulduk. Kuşun bizden kaçmaması, gördüğümüz kadar yaralı olmamasına rağmen tepki vermemesine bir hayli şaşırdık. Daha sonra sokak hayvanları parçalamasın ve zarar görmesin diye bir kutuya koyup Kağıthane Belediyesi Veteriner Kliniğine götürdük. Hayvanın kaldı ki ne kuşu olduğunu da bilmiyorduk” dedi.

Kül, “Veterinere götürüp kontrol ettirdiğimizde Ebabil Kuşu olduğunu öğrendik. İlginç ve şaşkınlık içerisinde; hayvanın hiçbir sorunu olmadığı, sağlıklı olduğunu ve çok yorgun bir şekilde gökyüzünden düştüğü söylendi. Veterinerde bir hafta karantinada, kontrol altında tutuldu. Daha sonra sürekli gidip bilgi aldım. En son gittiğimde Maslak’ta Kanatlı Hayvanlar Bölümüne sevk edildi. Ordan da Orman Müdürlüğüne sonra da bakir yüksek bir yerden doğaya salındığını öğrendik. Bu da beni mutlu etti” dedi.

TÜM ÖMRÜNÜ UÇARAK GEÇİRİYOR 

Ebabil kuşları diğer kuşlardan farklı olarak tüm ömürlerini uçarak geçiriyor. Sadece üremek için yere konuyorlar. Kendilerine has kanat yapısı uçarken aynı zamanda uyumalarını sağlıyor. Tüm canlı türlerinden kaçtıkları için doğa da nadir görülürler.

KUR’AN’DA ADI GEÇİYOR 

Ebabil kuşu, Kur’an-ı Kerim’de adından söz edilen ender kuşlardan bir tanesidir. 570 yılında Yemen Valisi Ebrehe, Kâbe’yi yıkmak için fil ordusu ile Kâbe’ye hareket eder. Kâbe’nin girişinde Ebabil kuşlarından oluşan sürü, gagaları ile taşıdıkları taşları fil sürüsünün üzerine bırakırlar. Ebrehe’nin fil ordusu atılan taşlarla yenik düşer. Bu olay Kur’an-ı Kerim’de Fil suresinde geçmektedir.

Fil Suresi: Mekke döneminde inmiştir. 5 ayettir. Sure, fillerle donanmış ordusuyla Kâbe’yi yıkmaya gelen Ebrehe’nin helâk edilişinden bahsettiği için bu adı almıştır.

Fil Suresi Meali:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla

1-Rabbinin fil sahiplerine neler yaptığını görmedin mi?
2-Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı?
3-Ve üzerlerine, ebabil kuşlarını gönderdi.
4-Onlara çamurdan sertleşmiş taşlar atıyorlardı.
5-Ve onları, yenilmiş ekin gibi yaptı.

Haberin Videosu:

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2139 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.