logo

Kağıthane’de Eğitim Atölyeleri Muhteşem Törenle Kapandı

Kağıthane’de Eğitim Atölyeleri Muhteşem Törenle Kapandı

Kağıthane’de Eğitim Atölyeleri Muhteşem Törenle Kapandı

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği Eğitim Atölyeleri kapanış töreni 07 Haziran Çarşamba günü Saat: 10.00’da Atatürk İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kapanış Törenine, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Çayır ve Şube Müdürleri, Venüs Kitabevi Sahibi Suat Bozkurt, Şairler, Yazarlar, Ressamlar, Tarihçiler, Kağıthane Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Gülsen Meral, Kağıthane Kız AİHL Müdürü Abdullah Ağırtmış, Kağıthane Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Bolat, Müdürler, Öğretmenler ve veliler katıldı.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği atölyeler: Drama Atölyesi, Geleceğin Yazarları Öykü Atölyesi, Genişleyen Ufuklar Atölyesi, Küçük Ressamın Düş Atölyesi, Tarih Atölyesi ve Yazarlık Atölyesidir.

Programın sunuculuğunu Yazarlık ve Tarih Atölyesinden ve ilk defa sunuculuk yapan iki öğrenci gerçekleştirdi.

Hiçbir varlık olduğu kadar değildir” diyerek kedince bir okuma ve yazma yolu belirleyen Atölye yöneticileri adına açılış konuşmasını “Yazarlık Atölyesi” yöneticisi Şair Yazar Mehmet Akpınar yaptı.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt, projelerin sorumlusu olarak yaptığı açılış konuşmasında, “Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç’e ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a atölyelerimize destek verdikleri için teşekkür ederim. Özellikle yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Ciddi emek sarf ettiler. Bu Atölye derslerinin tamamı Cumartesi günü oldu ve yazarlarımız, hocalarımız atölyelerimize gelerek ders verdiler ve öğrencilerimize bilgilerini ve yüreklerini sundular. Bugün 163 öğrencimize katılım sertifikası ve 33’e yakın yazarımıza da plaket vereceğiz. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarından sonra “Drama Atölyesi” öğrencileri “Ah Şu Gençler” adlı tiyatro oyunu gerçekleştirdi.

Tiyatro oyunundan sonra kürsüye gelen Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Çayır, “Atölyelerimizde emeği geçen yazarlarımıza, şairlerimize, ressamlarımıza ve tabi ki bize çocuklarını emanet eden velilerimize, cumartesi günleri evde yatmak yerine bizim derslerimize gelen sevgili gençlere öncelikle teşekkür ediyorum” dedi.

Çayır, “Eğitimin tanımı insanların yeteneklerini açığa çıkarmak demektir. Eğitimi dört duvar arasından kurtarıp, hayatın her alanına yaymak diye tanımlarız biz eğitimi. İnsan öğrendikçe gelişir ve geliştikçe kendisindeki eksikleri görebilir. İşte bu yaptığımız atölye çalışmaları bire bir ustamdan öğrendim tekniği ile çocuklarımızın kendi yetenekleri doğrultusunda kendilerini ilerletmek amacına yönelikti. İki yıldır yapıyoruz ve fevkalade güzel verim aldık. Bize maddi manevi desteğini esirgemeyen kurumlarımızdan, cumartesi günleri öğrencilerimizle resim yapan, hikâye yazan, tarih anlatan uzman arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bana göre bu, eğitimin olmazsa olmaz en özel bölümüydü. Çünkü hiçbir çıkar ilişkisine dayanmayan, not kaygısı olmayan ve öğrenme merakı olan öğrencilerimize yol göstermekte bizim işimiz. Bunları sizin sayenizde yaptık. Bu atölyelerin açılmasına izin veren Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, maddi destekleri olan Nişantaşı Üniversitesine ve bu atölyelerde emeği geçen başta İlhan Kurt’a ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törende “Tarih Atölyesi” öğrencisi Kut-ül Amare hakkında tarihi bilgi verip sunum gerçekleştirdi.

Törende “Geleceğin Yazarları Öykü Atölyesi” atölye çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Öykü Atölyesi projesi ortaklarından Venüs Kitabevi Sahibi Suat Bozkurt, “Türkiye’de eskiye oranla daha fazla kitap okunuyor. Her geçen yılda daha fazla kitap okunuyor. Geleceğe çocuklarımızı hazırlarken Türkiye’mizi Dünya ile rekabet eder hale getirmemiz için eğitim atölyeleri ve çalışmalar yapmamız lazım” dedi. Bozkurt, “Bizler yayınevi olarak bir çocuk kitabevi kurduk. İstanbul’da 6 tane çocuk kitabevi var. Kağıthane’ye baktık yoktu. Kağıthane’ye hamdolsun bir çocuk kitabevi kurduk. Bu kitabevi, yaşayan bir mekân olsun istedik. Çocukların okuma saatleri olsun istedik. Kitabı olmayan çocuk gelsin raftan kitabını alsın okusun, gitsin tekrar gelsin istedik. Kitabevinde Türkiye’de ünlü çocuk edebiyatçılarını çocuklarla buluşturalım, imza, çizgi, yazar atölyeleri gerçekleştirelim istedik. Hamdolsun 3 yıldır bunları gerçekleştiriyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Bozkurt, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Yazarlar Okullarda Projesi” sanki maden arama enstitüsü gibi geleceğin yazarlarını aradık. Bu durumdan dolayı ekibim adına onur duyduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törende “Genişleyen Ufuklar Atölyesi”nin tanıtımı ve çalışma örneği sunuldu.

Bizim kültürümüz su kültürüdür. Gençlerimize suyun akışını kendi bahçelerine doğru çevirmelerine yardım eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Çok güzel çalışma. Gerçekten Kağıthane’de eğitim seviyesi, her geçen yıl daha da artıyor. Eğitim kurumlarının binalarını fiziki olarak yenilenmesi, eğitim kadrosunun genişlemesi ve özverili müdürlerimiz, hocalarımız; çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlıyor. Bu atölyelere katılan çocuklarımızı kutluyorum ve atölye çalışmalarına katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törende “Küçük Ressamın Düş Atölyesi” nin tanıtım sunumu yapıldı.

Atölyedeki gençlerin vizyon kazanmasını sağlayan Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, “Allah öyle yeteneklerle donatmış ki insanı, bu yetenekleri ön plana çıkarmak için sadece birilerinin bunlara yardım etmesi gerekiyor. Çocuklarımızın da insanlarımızın da gayret etmesi gerekiyor. Her sene yetenekli çocuklarımızı bulup bu atölyelerde eğiterek geleceğimize ışık tutmalıyız. Bu çalışmaları yapan İlçe Müdürlüğümüz ve ekibine, buna destek veren Belediye Başkanımıza, bu çalışmanın içinde olan yazarlarımıza, sanatçılarımıza, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllar da katlanarak, artarak devam eder” dedi.

Törende “Yazarlık Atölyesi” nin tanıtım sunumu yapıldı.

Tören sırasında “Küçük Ressamın Düş Atölyesi”nden iki öğrenci, tören sonuna kadar çizdikleri resimleri bitirip katılımcılara gösterip alkış aldılar.

 

 

 

Protokol konuşmalarının ve atölyelerin tanıtımından sonra ödül törenine geçildi. Atölyelere katkıları olan tüm şair, yazar, gazeteci, ressam hocalara plaket takdim edildi. Atölye ye katılan tüm öğrencilere ise katılım belgesi verildi.

Tören sonunda Küçük Ressamların resim sergisinin açılışı yapıldı. Dah sonra “Öykü Atölyesi”nin hazırladığı kitaplar minik öğrencilere imzalatıldı. Yazarlık Atölyesinin hazırladığı “Estikçe” dergisi de katılımcılara hediye edildi.

Haber: Ayetullah Coşkun

Fotoğraf: Burak Mustafa Ada

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3108 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.