logo

Kağıthane’de En Büyük El Dokuma Türk Bayrağı Dikildi

Kağıthane’de En Büyük El Dokuma Türk Bayrağı Dikildi

Kağıthane’de En Büyük El Dokuma Türk Bayrağı Dikildi

En Büyük El Dokuma Türk Bayrağı Kağıthane

“Bin Minik El Bir Bayrak” projesi Kağıthane Halk Eğitimi Merkezi öncülüğünde, Kağıthane Belediyesi, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dilhan Derneği tarafından desteklenerek uygulamaya konulmuş bir bayrak projesidir.

81 ilimizi temsil eden çocuklar Kağıthane

En Büyük El Dokuma Türk Bayrağı dokurken Kağıthane ilçesinde yaşayan, nüfus kaydı 81 ilimizi temsil eden çocuklardan faydalanılarak her ilimizden bir çocuğa dokuma yaptırılmıştır.

Bin Minik El Bir Bayrak Projesi Kağıthane El Dokuma Türk Bayrağı Dikildi

Ayrıca bayrak için; 1299 adet 18*24 cm’lik el tezgâhı, 17.500 metre beyaz çözgü ipi, 83.776 metre kırmızı yün ip kullanılmıştır.

Kağıthane Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin ÇÖMLEK

Kağıthane Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin ÇÖMLEK, “Osmanlı Devletinin kuruluş yılına atıfta bulunularak, Kağıthane İlçesinde yer alan ilkokul 4.sınıf öğrencileri, otistik çocuklar ve Sevgi Evleri çocukları ile birlikte 1299 öğrencimizle gerçekleştirilen bu projede şuana kadar yapılan el dokuma en büyük Türk Bayrağını dokuduk. Çocuklarımız üzerinde, vatan memleket sevgisini pekiştirmek, bağımsızlığımızın sembolü olan Türk Bayrağı bilincini oluşturmak, birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bir bütünün parçası olmanın önemini vurgulamak ve geleneksel el sanatları içerisinde yer alan dokuma kültürünü çocuklarımıza yeniden hatırlatmak amacı ile gerçekleştirilen bir projedir” dedi.

Bin Minik El Bir Bayrak Projesi En Büyük El Dokuma Türk Bayrağı Dikildi

En Büyük El Dokuma Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sergilenmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a takdim edilmek üzere Ankara’ya götürülecek…

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2787 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.