logo

Kağıthane’de Genç Yazarlar Yetişiyor

Kağıthane’de Genç Yazarlar Yetişiyor

Kağıthane’de Genç Yazarlar Yetişiyor

Kağıthane’de Genç Yazarlar Yetişiyor

Kağıthane Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nişantaşı Üniversitesi işbirliği geçen yıl başlatılan Yazarlık Atölyesinin ikincisi de açıldı.

Nişantaşı Üniversitesi Kağıthane Yerleşkesi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Çayır ve Nişantaşı Üniversitesi Genel sekreteri Can Uysal’ın himayelerinde, İlçe Şube Müdürü İlhan Kurt’un denetiminde, Vali Hayri Kozakçıoğlu Öğretmenlerinden Mehmet Akpınar’ın koordinatörlüğünde Yazarlık Atölyesi programı, Nişantaşı Üniversitesinin Kağıthane Yerleşkesinde 10 Nisan Pazar günü çalışmalarına başladı.

Ayetullah Coşkun-ilhan Kurt Röportaj

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt, “Geçen sene ilkini başlattığımız Yazarlık Okulu Atölye çalışması ile öğrencilerimizin kendilerini ifade becerilerinin geliştiğini, yazma konusunda ilerleme kat ettiklerini gördük. Atölye çalışmasına katılan öğrencilerimizin yazılarını tek tek ele alıp değerlendirdik ve fanzin çalışmalarında kullandık. Bu sene de Kağıthane Milli Eğitim Müdürlüğü olarak “Yazarlık Okulu Atölye” çalışmamızı başlattık. Emeği geçen herkese özellikle desteğini bizden esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüz Muhammed Çayır Beye, Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Ünsal Beye ve atölyemizin koordinatörü Mehmet Akpınar hocamıza; ayrıca çocuklarımıza ders vermeyi kabul eden birbirinden kıymetli yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ekmek Ağacı Şair Yazar Mehmet Akpınar

Yazarlık okulu atölye programının koordinatörü yazar-öğretmen Mehmet Akpınar, “Okullarımız formel eğitim yapmaktalar. Bu sistemde yetenekli ve öğrenmeye açık öğrencilerimiz ne yazık ki kendilerini gerçekleştirememekteler. Bunun farklı nedenleri var. Biz ise atölye çalışmasında informel eğitim yapmaktayız. Eğitimcilerimiz kendi alanlarında uzman kişiler. Usta yazarlarımız hangi konuda söyleşi yapacaklarına, hangi yöntemleri kullanacaklarına kendileri karar veriyorlar ve uyguluyorlar. Genel olarak tam bir atölye mantığı ile çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz de genel bilgilerden sonra kendi kişiliklerine uygun gördükleri tarz ile yollarına devam ediyorlar. Yani bir anlamda yazarlarımız yazarlıklarının sırlarını anlatıyorlar. Bu nedenle biz de bu yıl ki atölye çalışmamızın adını “Yazarlığın Sırları” olarak belirledik” dedi.

Akpınar, “Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhammed Çayır Beye bize verdikleri destek için teşekkür ve minnetlerimi ifade etmek isterim. Ayrıca, Şube Müdürümüz Sayın İlhan Kurt Beye, bizlere pazar günü okullarını açan Nişantaşı Üniversitesi yetkililerine, çalışmalarımızın görünürlüğünü sağladığınız için siz değerli basın mensuplarına tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kağıthane Yazarlık Atölyesi Hasan Kaya Kağıthane Yazarlık Atölyesi Erdoğan Ergin

Yazarlığın Sırları çalışmasında sırlarını görünür kılan yazarlarımız şunlardır: İlhan Kurt “Şiir Metinleri”, Mehmet Akpınar “Gezi Yazısı ve Deneme” , Erdoğan Ergin “Çocuk Edebiyatı” , Yusuf Çopur “Öykü ve Editörlük” , Ahmet Çiçek “Kalem ve Kurgu” , Kadriye Cesur “Uzak Olan Her Şeyi Yakınlaştıran Çeviri” , F. Zehra Coşkun “Öykü Kurgulama” , Abid Yaşaroğlu “Tarih Yazımı, Pınar Uçarlar “Satır Aralarında Kalmış Şiirler” , Sami Uluğ “Şiirde Estetik ve Ses” , Hasan Kaya “Bir kitabın Öyküsü ve Yayıncılık” , Osman Koca “Gelenek ve Gelecek arasında Yazgısal ve Yazınsal Semantik Metin Hareketleri”

Yazarlık Atölyesi 29 Mayıs Pazar günü yapılacak olan kapanış töreni ile sona erecektir.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2506 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.