logo

Kağıthane’de Kastamonu Dostluk Günleri Başlıyor

Kağıthane’de Kastamonu Dostluk Günleri Başlıyor

Kağıthane’de Kastamonu Dostluk Günleri Başlıyor

Kastamonu Dostluk Günleri Kağıthane

İstamonu Gazetesinin organizasyonu, Kastamonulular Dayanışma Derneği Kağıthane Şubesi, Kastamonu dernekleri ve Kağıthane Belediyesinin destekleriyle Kağıthane Belediyesi Kültür Merkezi Alanında 17- 22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kastamonu Dostluk Günleri başlıyor.

Sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra 21 Mayıs’ın Berat Kandili’ne denk gelmesi sebebi ile özel kandil programının da tertip edileceği etkinliklerin, Kral FM program sunucusu Gönül Dostu Şener’in sunumuyla gerçekleşecek final gecesinde ise Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Mustafa Ceceli şarkılarını Kastamonulular için söyleyecek.

Tema “178 Kilometre Sahil Şeridiyle Kastamonu’yu Keşfettiniz mi?”

Hasbahçe Mesire Alanı’nda 6 gece 5 gün sürecek olan Kastamonu Dostluk Günleri’nin bu yıl ki teması “178 km sahil şeridiyle Kastamonu’yu keşfettiniz mi?” olacak. 22 Mayıs’ta sahil şeridindeki 6 ilçenin belediye başkanı ile Su Sporları Federasyonu üye ve yöneticilerin yanı sıra çok sayıda etkili insan panele davet edilecek.

İstamonu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz

Konuyla ilgili konuşan organizatör İstamonu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz, “Kastamonu’nun yöresel lezzetlerinin, kültürünün, tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımının olacağı etkinlik 6 gün boyunca konserler, paneller ve sohbetler ile dolu dolu geçecek. Kastamonu’nun yöresel lezzetlerini ve kültürünü yakından tanımaları için tüm halkımızı ve hemşehirlerimizi davet ediyoruz” dedi. Karadeniz; “Her yıl farklı bir temayla Kastamonu İstanbul’da vurgulanacak” dedi. 

Kağıthane Kastamonulular Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Toprak

Kağıthane Meclis Üyesi ve Kağıthane Kastamonulular Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Toprak, “Kağıthane’de ilk kez Kastamonuluların 5 gün boyunca etkinlik düzenleyeceğini vurguladı. Hasbahçe Mesire Alanı’nda daha önce 10 gün süre ile yapılan Karadeniz Günleri’nden esinlenilerek Kastamonu Dostluk Günleri’nin yapılmasına karar verildiğini ifade eden Toprak; “Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Hasbahçe Mesire Alanı’nda daha önce de Karadeniz Bölgesi illeri bir araya gelmişti. Her ilin standının bulunduğu bu organizasyon bizim sadece Kastamonu Günleri’ni düzenleyebilmemiz için fikir sahibi olmamızı sağladı” dedi.

Yaklaşık 5 bin metrekare açık alanda 17-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Kastamonu Dostluk Günleri’ndeki çadırların kilitli sistem olacağını da bildiren İbrahim Toprak; “Tüm güvenlik önlemlerinin alınacağı Hasbahçe Mesire Alanı’nda ürünlerinin satışını ya da sergisini gerçekleştirmek isteyen hemşerilerimiz için ücreti mukabilinde kilitli sistem çadırlar kurulacak” dedi.

Kastamonuların tarih boyunca sergilediği kahramanlıklardan da bahseden Toprak; “Milli Mücadele’den bu yana aynı heyecan ve azimle bu devletin ve milletin bekası için çalışan Kastamonuluların dün olduğu gibi gelecekte de aynı azim kararlılıkla ülke için hizmet vereceğini söyledi. Toprak, “Başta Kağıthane Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç olmak üzere, tüm belediye personeline ve Kastamonulular Dayanışma Derneği Kağıthane Şubesi üyelerine ve Kastamonu derneklerinin başkan ve yöneticilerine teşekkür ederek Kastamonu misafirperverliğine dini, dili, ırkı fark gözetmeksizin davet ediyoruz” dedi.

MÜZİK EĞLENCE KASTAMONU DOSTLUK GÜNLERİNDE

Kağıthane Kültür Merkezi Alanında 17-22 Mayısta gerçekleşecek Kastamonu Dostluk Günlerinde 17 Mayıs Salı Günü saat 20.30’daki Mustafa Ceceli konseri ve diğer günlerdeki tüm sanatsal aktiviteler ücretsizdir.

17 Mayıs Salı Günü Çatalzeytinliler Yardımlaşma Derneği Folklor Ekibi

17 Mayıs Salı: Mustafa Ceceli

18 Mayıs Çarşamba: Hüseyin Subaşı, Ayhan Polatkan, Arzu Akça

19 Mayıs Perşembe: Cemil Can, Ahmet Ayverdi, Ozan Ahmet

20 Mayıs Cuma: Ali Çelik, Kemaneci Burak, Kemaneci Emrah, Cideli Emin, Ahmet Aykın ILGAZ

22 Mayıs Pazar: Kastamonulu Seyfi, Raşit Arslan, Bilal Ertural, Cesur Can, Metin Çay, Hande Haktan, Orhan Canayakın

22 Mayıs Pazar Günü Davul Zurna ekibi gösterilerini sunacak.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4136 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.