logo

Kağıthane’de “Kur’an ve Sanat” Söyleşisi Yapıldı

Kağıthane’de “Kur’an ve Sanat” Söyleşisi Yapıldı

Kağıthane’de “Kur’an ve Sanat” Söyleşisi Yapıldı

Osman Koca Kur’an ve Sanat Söyleşisi

Kağıthane Belediyesi, Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kağıthane’de sevilen isimleri ilçe sakinleriyle buluşturmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında usta öykücü ve romancı Osman Koca, Gültepe Kültür Merkezi’nde Kâğıthaneli vatandaşlarla bir araya geldi.

Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesinde Müdür Yardımcısı olan usta öykücü, romancı Osman Koca, 11 Şubat Perşembe günü Saat:20.00’da Gültepe Kültür Merkezi’nde “Kur’an ve Sanat” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Osman Koca Kur’an ve Sanat

Edebiyatçı Osman Koca, Kur’an ve Sanat ilişkisine dair gerçekleştirdiği söyleşisinde “Kur’an’ın sanata bakış açısını ve Kur’an’ın sanat kavramına yüklediği anlamlara değindi. Koca,”Sanat, insanların inanç, düşünce ve duygularını söz, ses, renk, çizgi, biçim gibi araçlarla güzel bir biçimde ve kişisel bir ifâde ile anlatma çabasından doğan rûhî bir faâliyettir. “Sanat” Arapça’dan dilimize geçmiş bir kelimedir. Sanatsal tasvir, Kur’an üslubunda üstün bir ifade vasıtasıdır. Kur’an, müşahede edilen olayı, görülen bir manzarayı, zihni bir manayı, ruhi bir durumu olduğu kadar, insan tipini, beşer tabiatını da hissi ve hayali bir surette ifade eder. Çizdiği bu resme canlı bir hayat ya da taze bir hareket verir” dedi.

Osman Koca-Mevlüt Öztekin Kağıthane Osman Koca Kağıthane Gültepe Kültür Mekrezi

Programın sonunda Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin tarafından Osman Koca’ya plaket ve çiçek takdim edildi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2067 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.