logo

Kağıthane’de Noel değil, Mekke’nin Fethi kutlandı

Kağıthane’de Noel değil, Mekke’nin Fethi kutlandı

Kağıthane’de Noel değil, Mekke’nin Fethi kutlandı

abdullah cihangir

Kağıthane Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği etkinlikle, Mekke’nin fethinin 1383. yıl dönümünü kutlandı.

İnsanların büyük bir çoğunlunun günah deryasında boğulduğu günde AGD, geleneksel hale getirdiği bu programlarla Fethi Mubin’in 1383. Yıldönümünü andı.  Programda Kur’an-ı Kerim ziyafetleri, ilahiler ve ezgiler ile Mekke’nin Fethi konulu konuşmalar yer aldı.

Mekke’nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla, 31 Aralık Saat:20.00’da AGD Kağıthane Şubesi tarafından Kağıthane Kültür Merkezi Nikah Salonunda düzenlenen program Hafız M.İsmail Demirel’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

mekkenin fethi ismail demirel cihan koçyiğit

zeynel keskin mekkenin fethi mekkenin fethi gecesi

AGD Kağıthane Şube Başkanı Cihan Koçyiğit konuşmasında Mekke’nin fethine dikkat çekerek yılbaşı kutlamalarını eleştirdi. Saadet Partisi Kağıthane Belediye Başkan Adayı Zeynel Keskin’in selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan İlahiyatçı Emekli Müftü Abdullah Cihangir ise “Mekke’nin Fethi” konulu bir konuşma yaparak  “Başta İslam Dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin son bulması için Mekke’nin Fethi gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardır. Dünya ancak Fethi Mubin’in manasıyla ihya olabilir. İnsanlık bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşından kurtulabilir” dedi.

grup milli genclik

Konuşmaların ardından Grup Milli Gençlik ezgiler ve marşlar söyledi. Sinevizyon gösterimi ve Hasan Demirel hocanın duasından sonra program sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » »
2225 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.