logo

Kağıthane’de Örnek Program: Cami Gençlik Buluşması

Kağıthane’de Örnek Program: Cami Gençlik Buluşması

Kağıthane’de Örnek Program: Cami Gençlik Buluşması

Kağıthane Müftülüğü, bu pazar günü; 07.01.2018 tarihinde Çeliktepe Aydınlar Camii’nde sabah namazında “Cami Gençlik Buluşması” konulu program düzenliyor. Programa öğrenciler, okul idarecileri, öğretmenler ve tüm Kağıthaneliler davet edildi.

İlçe sınırları içindeki bütün okullara resmi yazı da gönderilerek duyurusu yapılan etkinliğe İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kağıthane İlçe Kaymakamı Hasan Göç ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın da katılacağı bildirildi.

Konu hakkında bilgi aldığımız Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğu, “7 0cak 2018 Pazar günü Kağıthane’deki Gençleri, Çeliktepe Aydınlar Camiinde Sabah Namazında buluşturmayı amaçlıyoruz. Sabah Namazında İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz hocamız, gençlere ve namaza gelen cemaatimize hitap edecektir. Sabah Namazı Farzına Saat: 07.30’da başlanacaktır. Namaz sonrası ikram da yapılacaktır. Özellikle gençlerimiz olmak üzere, gelebilmesi mümkün olan mümin kardeşlerimizi Sabah Namazına bekliyoruz. Allah’a emanet olun” dedi.

Kağıthane Müftülüğünün programına bir çok Sivil Toplum Kuruluşu, Kağıthane Gençlik Meclisi ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara “Cami Gençlik Buluşması” konulu bir resmi yazı gönderildi.

Yazıda: 7 Ocak Pazar günü İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın katılımıyla “sabah namazı buluşması” düzenleneceği belirtilerek, “Söz konusu programın okulunuzda duyurularak okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerin katılımlarının sağlanması hususunda gereğini rica ederim” ifadeleri yer aldı. 

Yazıda ayrıca “Sabah Namazı Farzına 07.30’da başlanacaktır” ve “Namaz sonrası ikramda bulunacaktır” ifadeleri yer aldı. 

Kağıthane’de böyle örnek bir çalışmanın olması ilçe halkı tarafından memnunlukla karşılanırken, çocuklarımızı iman, ahlak ve salih amellere yönlendirecek bu türden çabaların artması gerektiği üzerinde mutabık olunduğu görüldü.

Kağıthane halkı ve öğrenci velileri bu uygulamadan oldukça memnun.

Kağıthane’de gerçekleştirilen bu uygulama, gençlerimizin Namazla buluşmalarına vesile olacağı umuduyla önemli bir adım olarak görülüyor.

Esnaf, veliler ve STK’lar, bu ve bu türden faaliyetlerin, sigara, uyuşturucu ve flört girdabında kaybolmuş, sorumsuzluğun kuşattığı gençlerimize yitirdikleri bazı duyguları hatırlatabilmesinin önemine değinerek kararın arkasında olduklarını belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
2112 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.