logo

Kağıthane’de Tarih ve Edebiyat Atölyesi Açıldı

Kağıthane’de Tarih ve Edebiyat Atölyesi Açıldı

Kağıthane’de Tarih ve Edebiyat Atölyesi Açıldı

Kağıthane Tarih Atölyesi

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Atölye çalışmalarında öğrencilere tarih ve edebiyat bilincini aşılamak maksadı ile çalışmalar yaptı. Tarih Atölye çalışmalarına Gökhan Tak, Hüsniye Engin, Abit  Yaşaroğlu, Azmi Savşat. Edebiyat Atölye çalışmalarına Hüseyin Akın, Osman Koca, İlhan Kurt, Mehmet Akpınar, Veysel Yıldız, Erdoğan Ergin, Selma Bostancı, Kadriye Cesur, Bülşah Bozok’tan oluşan bir komisyon rehberlik yaptı.

Atölye çalışmalar 2015’in ilk aylarında başladı ve Mart ayı ile birlikte 36 öğrenci Nişantaşı Üniversitesinin Kağıthane Yerleşkesinde 12 haftalık maratona başladı. 

Tarih Atölyesi, Ermeni Soykırımı İftirasının 100. Yıl dönümü vesilesi ile tamamen bu konuyu işleyen bir Tarih Dergisi çıkardı. Edebiyat Atölyesinde yapılan çalışmalar, fanzinler çıkarılarak basılı hale getirildi.

Kağıthane Edebiyat Atölyesi

Atölye çalışmaları Nişantaşı Üniversitesinde yapılan kapanış programı ile sona erdi. Kapanış programına İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcer, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Kurt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Aldemir, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar. Programda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı A.Akın Varıcıer atölye çalışmalarının öğrencilerin ufkunu açıcı olduğunu ayrıca kapanış sunumunun Üniversite düzeyinde bir program olduğunu söyledi. 

Programda öğrencileri temsilen de iki kursiyer konuşma yaptı. Programda öğretmenlere teşekkür, öğrencilere de katılım belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin araştırmalarını kapsayan serginin gezilmesi ile sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1332 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.