logo

Kağıthane’de Teknik Destek Atölyesi Açıldı

Kağıthane’de Teknik Destek Atölyesi Açıldı

Kağıthane’de Teknik Destek Atölyesi Açıldı

kagithanede-teknik-destek-atolyesi-acildi

Okul Sanayi İş Birliği Protokolü çerçevesinde Kağıthane Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TELPA iş birliği ile yapılan “Döner Sermaye” açılışı 9 Kasım 2016 Çarşamba günü yapıldı.

kagithane-profilo-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-teknik-destel-atolyesi

Kağıthane Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Çakır, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

kagithane-profilo-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-muduru-murat-izci

Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Murat İzci, “İstanbul’da önemli bir misyona sahip olan Kağıthane Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin başarılarıyla ve mesleki eğitime verdiği önemle İstanbul’un sayılı okulları arasındadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün değerli kaymakamımızın ve Kağıthane Belediyesinin destekleriyle başarılarını devam ettirecek, hem akademik hem de mesleki olarak alanında ön sıralarda yerimizi koruyacağız” dedi.

istanbul-il-milli-egitim-muduru-omer-faruk-yelkenci

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenciİstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz Okul Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli diye bir model geliştirdik. Okul sanayi işbirliği İstanbul projemiz  bakanlığımız tarafından Türkiye geneline yaygınlaştırılmak üzere sahiplenildi. Bu projede üç temel hedefimiz var. Meslek liselerinde eğitim alan öğrencilerin; teknolojik yenilikleri takip etme, deneyim paylaşımına ulaşma ve istihdam alanlarındaki zorlukları aşmaları hedeflenmektedir. İşbirliği yapılan sanayi kuruluşları sayesinde öğrenciler, kendi eğitim alanları ile ilgili güncel gelişmeleri yerinde görme ve tecrübe etme fırsatı yakalanmış olacaklar. Diğer taraftan gerek iletişim kanallarıyla gerekse sanayi kuruluşlarının okullardaki seminer ve kongre çalışmaları ile kendi birikim ve deneyimleri, öğrencilere kaynağından hızlı bir şekilde ulaştırılacak, üçüncü ve son aşamada meslek liselerinden mezun olan öğrenciler söz konusu sanayi kuruluşları bünyesinde istihdam edilecektir. Böylece hem sektörün donanımlı ara eleman sorunu çözüme kavuşacak hem de lise mezunu gençlerin istihdamı kolaylaşacaktır” dedi.

okul-sanayi-is-birligi-protokolu-doner-sermaye

Yelkenci, “Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan çalışmalar neticesinde “Tematik Lise” olarak adlandırılan meslek liselerinin açılması kararlaştırıldı. Böylece sadece kuyumculuk, sadece ayakkabıcılık, sadece dokumacılık gibi alanlarda meslek liseleri açılabilecek. Bunun sonucunda hem öğrencinin eğitim sürecindeki ders yükü hafifleyecek hem de tercih edilen alanla ilgili daha donanımlı bir eğitim verilecektir. Mezun olan öğrenci, sektöre entegre olup çalışabilecek donanıma ve özgüvene sahip olacak, işveren de zaman ve kalite kaybından kurtulacaktır” dedi.

kagithane-teknik-destek-atolyesi

Konuşmaların ardından “Teknik Destek Atölyesi”nin açılış kurdelesi kesildi. Atölyeyi ziyaret eden davetlilere yapılan çalışmalar, öğrencilerin eğitimleri ve uygulamaları hakkında bilgi verildi. Öğrenciler, yaptıkları çalışmaları uygulamalı olarak davetlilere göstermekten son derece mutlu olduklarını, böyle bir imkân sağladıkları için emeği geçenlere teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

kagithane-profilo-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-teknik-destek-atolyesi-acilis

Program toplu çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3365 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.