logo

Kağıthane’de Yöresel Lezzetler Yarıştı

Kağıthane’de Yöresel Lezzetler Yarıştı

Kağıthane’de Yöresel Lezzetler Yarıştı

yemek

 

Kağıthane Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 38. Turizm Haftası” etkinliklerinde yöresel lezzetler yarıştı.

Türk mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini ortaya çıkarmak ve bu lezzetlerin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen yarışmaya ilgi büyüktü.

icli kofte

Ana yemekler, hamur işleri ve tatlı olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışma Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlendi. Yarışmada ana yemekte 8, hamur işinde 4 ve tatlı kategorisinde 4 olmak üzere toplam 16 yarışmacı mücadele etti.

plaket

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin takdim edilmesinin ardından konuşan Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, “Bu yıl 38.si düzenlenen ve Kağıthane Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen “Turizm Haftası” kapsamında düzenlenen yemek yarışması etkinliği ile güzel bir gün yaşadık. Geleneksel tatlarımızın unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına anlamlı olan bu yarışmanın kaybedeni yok. Emekle ve özveriyle yapılan yemekler için tüm yarışmacıları kutluyorum” dedi.

juri uyeleri

Yemek yarışması jüri üyeleri Kağıthane Belediyesi Kadın Meclis Üyesi Nuran Sevinç, Rowena Martınez Ulayan ve Nilgün Tatlı birbirinden lezzetli yemekleri sunum ve lezzet derecelerine göre değerlendirdi. 3 farklı kategoride dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edilirken, tüm yarışmacılara teşekkür plaketi verildi.

tatlı

Ana yemek dalında Hayriye Eren içli köfte ile birinci, Muhibi Türkçü Kağıt Kebabıyla ikinci, Nejla Tunç Soğan Dolmasıyla üçüncü oldu.

Hamur işlerinde Nejla Metinulu Çarşaf Ceviz Böreği ile birinci, Fatma Karahasan Hamsili Ekmek ile ikinci, Gülnur Kurt ise Kastamonu Mantısı ile üçüncü oldu.

Tatlılar kategorisinde Esin Kartekin Şekerpare ile birinci, Sema Yeşilyurt Tahinli Kurabiye ile ikinci, Vacide Nişancık Elmalı Tart ile üçüncü oldu.

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1986 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.