logo

Kağıthaneliler İftarda buluştu

Kağıthaneliler İftarda buluştu

Kağıthaneliler İftarda buluştu

hasbahce de iftar

2014 yılının ilk iftar yemeğine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Ekrem Erdem, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Şirin Ünal ve Ahmet Baha Öğütken, Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, AK Parti İlçe Başkanı Sami İlhan, AK Parti Kağıthane Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, oda başkanları, başkan yardımcıları, birim müdürleri, STK yöneticileri ve üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.

hasbahce mehter takimi

İftardan sonra Kağıthanelilere seslenen Başkan Kılıç, şefkat, merhamet ve paylaşma ayı olan Ramazan ayını bu yıl da büyük bir coşkuyla geçireceklerini belirterek “Bu güzel atmosfere ev sahipliği yapmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Bereketin hoşgörünün birlik ve beraberliğin adı olan bu mübarek günlerde 500 bin kişilik ailemizle bir olmaya devam edeceğiz. Bugün burada ve Ramazan ayı boyunca ilçemizin 19 mahallesinde kurulacak olan iftar sofralarımıza herkes davetlidir. Bizleri yalnız bırakmayan ve her zaman Kağıthane’ye verdiği her türlü destekten dolayı yanımızda olan milletvekillerimize, kaymakamımıza, ilçe başkanımıza, siyasi parti temsilcilerine, oda başkanlarımıza, sivil toplum temsilcilerimize, muhtarlarımıza ve bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, “Bu Ramazan akşamında hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diyerek, Her sene olduğu gibi bu yıl da iftar sofralarında vatandaşlarla kendilerini buluşturan Başkan Fazlı Kılıç’a teşekkür etti.

hasbahce ekrem erdem

Tüm insanlık için her şeyin güzel olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem,  “Ramazan ayının bütün Müslüman âlemine hayırlı olmasını diliyorum. Çok mübarek bir günde bir aradayız. Kâğıthanelilerle birlikte bir aile olarak iftar açmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.”

Bir milleti millet yapanın kendi değerleri olduğunu belirten Erdem,’’Bizim de önemli değerlerimizden biri Ramazandır, Ramazandaki bu iftar sofralarıdır. Kağıthane Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç’ı ve ekibini tebrik ediyorum. Sağ olsunlar her yıl böyle sokak iftarlarıyla komşuları bir araya getiriyor, aynı sofrada buluşturuyor, aynı yemeği yeme imkânı veriyor. Bunları gerçekten bizim sosyalleşmemiz açısından, milli birliğimiz ve milletçe birbirimizi sevmemiz açısından oldukça önemli görüyorum” dedi.

hasbahce de ilk ramazan iftari

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken böyle bir ortamda iftarını açmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Bereketin adı olan Ramazan ayında insanlar paylaşmayı öğreniyor. Sokak iftarlarımızda insanların yüzündeki o sevinci, mutluluğu görüyoruz. Bu güzel sofrayı hazırlayan belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kağıthane’de Kağıthanelilerle aynı iftar sofrasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerini açan İstanbul Milletvekili Şirin Ünal,”Allah’tan hepimizin sağlıkla ve huzurla Ramazan Bayramını ulaşmamızı nasip etmesini ve tuttuğumuz oruçların kabul olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Fazlı Kılıç, davetlilerle birlikte Hasbahçe’de Ramazan ayı boyunca devam edecek etkinliklerin başlangıç kurdelesini kestiler.

hasbahce hakan karagul

 

Hakan Karagül yönetimindeki Tasavvuf Müziği konserinin ardından Hasbahçe’deki etkinliklerin açılış töreni, Başkan Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Ekrem Erdem, Şirin Ünal, Ahmet Baha Öğütken, Kağıthane İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Ak Parti İlçe Başkanı Sami İlhan, Kağıthane Belediyesi Meclis Başkan Vekili Meryem Tekbıyık,  Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, Başkan yardımcısı Mevlüt Öztekin ve Özel Kalem Müdürü Nuran Sevinç tarafından gerçekleştirildi.

hasbahce ramazan etkinlikleri

“Hasbahçe’de Ramazan Etkinlikleri”, Ramazan boyunca Çocuk Programları, Yazar/Şair İmza Günleri ile sürerken, İlçemizdeki Mahallelerde de” Sokak İftarları” halkımızın kaynaşmasına vesile olmaya devam edecek.

Kağıthane Belediyesi geleneksel eğlencelerin sahur vakitlerine kadar devam edeceği Hasbahçe’de Nihat Hatipoğlu, Abdurrahman Dilipak, Ömer Döngeloğlu, Dursun Ali Erzincanlı ve Senai Demirci’yi söyleşileri ile Kağıthanelilerle buluşturacak.

Çocukların da unutulmadığı ramazan programında için orta oyunu, meddah, Karagöz-Hacivat, ateş gösterileri, palyaçolar ile maskotlar da yer alacak. Çocukların hafızalarına en güzel ramazan eğlencelerini hediye edecek Kağıthane Belediyesi’nin düzenlediği yarışmalar ve çocuk şarkılarından oluşan konserler renkli anlara sahne olacak.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1657 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.