logo

Kağıthane’nin Bağlantı Noktası NİRENGİ

Kağıthane’nin Bağlantı Noktası NİRENGİ

Kağıthane’nin Bağlantı Noktası NİRENGİ

Kaan Güler Hasbahçe Gazetesi Röportaj

Nirengi Harita Mühendislik Şirketi İhtiyaç duyulan yeni proje ve hizmet alanlarının araştırılması, oluşturulması, mevcutların iyileştirilmesi ile dünyadaki teknolojik gelişmelerin izlenerek entegrasyonun sağlanması çalışmalarını yürütmektir…

Harita Mühendisi Kaan Güler ile Harita Mühendisliğini ve kentsel dönüşümü konuştuk…

Kaan Güler Nirengi Harita

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1987 Ankara doğumluyum. Aslen Erzincanlıyım. İlköğrenim ve lise tahsilimi Erzincan’da tamamladım. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldum. YTÜ’nde Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerine Yüksek Lisans Eğitimimi tamamladım. Üniversiteyi kazandıktan sonra İstanbul’a yerleştim. Öğrencilik hayatımda başlamış olduğum iş hayatında çeşitli firmalarda edindiğim 5 yıllık deneyimin ardından ikamet etmiş olduğum İstanbul’un Kağıthane İlçesinde 2013 yılında kendi firmamı kurdum. Aynı zamanda Erzincan AK Parti Gençlik Kollarında başlamış olduğum siyasi hayatıma 2014 yılında yapılan kongre ile Kağıthane ana kademe yönetim kurulu üyeliği ile devam etmekteyim.

Harita mühendisliği hakkında bilgi sahibi değiliz, bize bölümünüzden bahsedebilir misiniz?
İsminden dolayı mı yoksa gereken değerin verilmediğinden midir bilinmez mesleğimiz hakkında bilgi sahibi olan kişilerin sayısı oldukça azdır. Ancak son 3-4 yıldır özellikle inşaat ve yazılım sektöründe gerek teknolojik alanda yapılan atılımlar gerekse diğer meslek grupları ile entegre çalışmalarda bulunulması sebebi ile harita mühendisliği bilinen ve yeni nesil tarafından tercih edilen bölümler arasında yer almaya başlamıştır.

Harita mühendisliği, yeryüzünün tamamının veya bir parçasının çeşitli tekniklerle metrik anlamda ölçülmesi ve elde edilen mekansal verilerin bilgisayar ortamında değerlendirilerek harita ve planlar şeklinde ifade ve tasvir edilmesi; ayrıca konuma bağlı her türlü ölçüm, hesaplama, analiz ve görselleştirme çalışmaları ile ilgilenen mühendislik dalıdır. Tüm bunların yanında harita mühendisliği herkesin bildiği “kadastrocu” kavramının aksine vizyonu çok geniş olan bir meslek dalıdır. Kapsadığı bölümlere göre sınıflandırmak gerekirse; jeodezi, ölçme tekniği, fotogrametri ve uzaktan algılama-coğrafi bilgi Sistemleri, kartografya ve kamu ölçmeleri gibi beş ana bölüm altında isimlendirebiliriz.

Bu bağlamda her biri derin bilgi ve beceri gerektiren bu bölümler harita mühendisliğinin her geçen gün değer kazanmasına ve farklı meslek dalları ile etkileşim içerisinde olarak hak edilen önemin verilmesini sağlamaktadır.

Kaan Güler-Ayetullah Coşkun Röportaj

Firmanız faaliyet konuları nelerdir ve Kağıthane’de Harita Mühendisliği alanında ne gibi çalışmalarda bulunuyorsunuz?

Jeodezi alanında, Hâlihazır Harita Yapımı, Altyapı Projeleri, Deformasyon Ölçmeleri, Kamulaştırma Planı, Kübaj Projeleri, Aplikasyon ve Röleve Ölçümleri, Üstyapı Projeleri gibi hizmetlerimiz vardır. Bunun yanında herkes tarafından da bilinen Kadastro alanında ise Tevhid, İfraz, Cins Değişikliği, 18 Uygulaması, Tapu Takibi, Kat İrtifakı, Yola Terk ve İskâna Esas Röperli Kroki gibi çalışmaları da yürütmekteyiz.

Gelişen teknoloji ile gerek özel gerekse kamu kurumları tarafından tercih edilen Coğrafi Bilgi Sistemleri çalışmalarında ise Altyapı Bilgi Sistemi , Adres Bilgi Sistemi, Kent Bilgi Sistemi, Arazi Bilgi Sistemi ,Planlama ve Ruhsatlandırma çalışmaları ile Uygun Yer Analizi de yürüttüğümüz işlerden bazılarıdır.

Kaan Güler-Ayetullah Coşkun Hasbahçe Röportaj

Kağıthane’de İnşaat ve Harita sektöründe yaşanılan gelişmelerden ve sorunlardan kısaca bahsetmek isteseniz bunlar neler olurdu?

2004 yılından bu yana büyük bir değişim gösteren ve çehresi baştan sona yenilenen Kağıthane’de yenilenmeyi sağlayan en önemli unsurlardan biri de Belediyemizin başarı ile yürüttüğü kentsel dönüşümdür. Tarihi dokusu ve yeşil alanlarıyla ilçemizin, kentsel dönüşüm başarısı ile adından söz ettirerek diğer belediyelere de örnek teşkil ettiğini söyleyebilirim.

Ancak İstanbul genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına mesleki açıdan yaklaşacak olursak konu ile ilgili yaşanılan ve üzerinde durulması gerektiğini düşündüğüm belli başlı sorunları şu şekilde sıralayabilirim. Mülkiyet sahiplerinin kentsel dönüşüm hakkında yeterli bilgiye sahip olmamaları, kurumsal yapının oluşturulamamasından kaynaklanan ve bunun yanında konuya vakıf personelin bulunmaması, mevzuat eksikliğinden kaynaklanan sorunlar, yer seçiminin sağlıklı bir şekilde yapılamaması, projelerin bilgilendirme çalışmalarında karşılaşılan problemler, danışman firmaların uygulama yaklaşımlarındaki farklılıklar ve finansman sorunlarıdır.

Nirengi Harita Mühendislik Logo

NİRENGİ HARİTA MÜHENDİSLİK
İNŞ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

TEL       : 0212 294 6337
GSM      : 0506 733 6142
ADRES: Merkez Mah. Nurhan Sok.
                  No:2 Kat:2 Ofis:4 
                  Kağıthane/İSTANBUL
www.nirengiharita.com 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1956 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.