logo

Kağıthane’nin En Büyük Camisi Yahya Kemal’de Yükseliyor

Kağıthane’nin En Büyük Camisi Yahya Kemal’de Yükseliyor

KAĞITHANE’NİN EN BÜYÜK CAMİSİ

YAHYA KEMAL’DE YÜKSELİYOR…

yahya kemal camii

Yapımına 2008 yılında Gültepe, Yahya Kemal Mahallesi, Talatpaşa Caddesinde başlanan 2 bin kişi kapasiteli 7 katlı inşa edilen Yahya Kemal Camii 2015 yılında tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor.

Toplamda 7 katlı olarak inşa edilen caminin ibadete açılması halinde bölgenin önemli ilim merkezlerinden biri olacağını belirten Yahya Kemal Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sıddık Fıçıcı, 2008 yılında caminin yapımına başlandı ve şu ana kadar 3 milyona yakın bir para harcanarak camimizin kaba inşaatında 7.kata geldik. 7 kat ve 2 bin 280 metrekare kullanım alanına sahip camimiz 2 bin kişi kapasitelidir. Caminin birinci katı sığınak,  ikinci katı otopark, üçüncü katı kütüphane, konferans ve spor salonu, dördüncü kat Kur’an Kursu ve talebe yurdu, beşinci kat misafirhane ve lojman, altıncı kat işyerleri ve yedinci kat cami olacaktır. Camiye girişler asansör ve yürüyen merdivenlerle olacaktır. Kubbeli ve iki minareli olan camimizin wc, abdest hanesi ve gasihanesi 6.katta olacaktır.

yahya kemal camii maket

Camimizin yapım aşamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kağıthane Belediyesinin katkıları olmuştur. Camii inşaatına işadamlarımızın, esnafımızın ve halkımızın büyük katkıları oldu. Hepsine yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 7.kat cami inşaatının tamamlanıp ibadete hazır hale getirilmesi için tüm hayırseverlerin yardımlarının devam etmesini bekliyoruz diyerek cami inşaatını biran evvel bitirmek ve Kağıthanemize kazandırmak istiyoruz dedi.

yahya kemal camii hafriyat yahya kemal camii cadde girisi

yahya kemal camii 7.kat yahya kemal camii

Camii İnşaatı için her türlü malzeme ve nakit yardımlarınız için:

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.

Gültepe Şubesi

Yahya Kemal Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği

Hesap No:821678-1

İrtibat: 0542-435-48-79 – Dernek Başkanı Sıddık FIÇIÇI

Adres: Yahya Kemal Mah. Talatpaşa Cad. No:341 Kağıthane/İstanbul

Etiketler: » » » » » » » » » » »
6233 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.