logo

Kağıthane’ye Yeni Kültür Merkezi Yapılıyor

Kağıthane’ye Yeni Kültür Merkezi Yapılıyor

Kağıthane’ye Yeni Kültür Merkezi Yapılıyor

Kağıthane, yeni bir hizmet kompleksine daha kavuşuyor. Merkez Mahallesi’nde devam eden “Kültür Merkezi ve Katlı Otopark” inşaatında çalışmalar yoğun şekilde sürüyor.

Geçtiğimiz aylarda projesi resmi olarak açıklanan meydan düzenlemesi ile çehresi tamamen değişecek olan Merkez Mahallesi’nde, inşaatı devam eden Kültür Kompleksi ve Katlı Otopark’ın tamamlanmasına sayılı zaman kaldı. 33 bin 200 metrekarelik alana inşa edilen dev kompleks, hizmete açıldığında Kağıthane’ye büyük bir artı değer katacak.

1000 kişilik çok amaçlı salon, 340 kişilik konferans salonu, fuaye ve kafeterya alanı, 7 adet derslik, amfi tiyatro, ibadethane, gençlik merkezi için 10 adet derslik ve idari birimler, fitness ve pilates salonu, muhtarlık, sağlık ocağı ve 9 adet muayene odası, 820 metre kare normal terası ve 430 metre kare spor salonu terasıyla hizmet verecek olan komplekste 1000 m2’lik yeşil alan ve 560 araç kapasiteli bir otopark da yer alacak.

Yatırımlarla ilçedeki değişim ve dönüşümün devam edeceğini açıklayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; “Göreve başladığımız günden itibaren Kağıthane’ye kültür sanat ve spor anlamında bir çok önemli tesis kazandırdık. Burası tamamlandığında ülke çapında ses getirecek kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmakla beraber vatandaşlarımızın spor yapabilecekleri, eğitim görecekleri, sosyalleşecekleri bir yer olacak. Buradaki metro ve meydan çalışmaları sona erdiğinde de herkesin imrenerek bakacağı bir alana dönüşecek” dedi.

Trafik daha rahat olacak

Kompleksin tamamlanmasıyla birlikte Merkez’de 560 araçlık yeni bir otoparkın hazır olacağına dikkati çeken Başkan Kılıç, bunun trafik akışı ve konforuna büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Yeni yılda hizmete açılması planlanan kompleks tamamlandığında Gültepe, Hamidiye, Çağlayan ve Sultan Selim Kültür Merkezlerinden sonra Kağıthane’nin beşinci büyük hizmet kompleksi olacak.


 

Etiketler: » » » » » » »
3500 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.