logo

KAİHL Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

KAİHL Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

2014 Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

kaihl mezuniyet toreni grup yuruyus

İstanbul’un en eski imam-hatip liselerinden olan Kağıthane Anadolu İmam-Hatip Lisesi (Şişli İmam-Hatip Lisesi) 1976’da halk tarafından kurulmuştu. Bu itibarla binası eskiyen ve ihtiyaca cevap vermeyecek hale geldi. Özellikle İmam-hatip ortaokullarının açılması ile son iki sezondur ikili eğitime geçen okul, derslik sıkıntısı çekecek duruma geldi. Bu durum karşısında okul bu sezon yıkılarak yeni bir binaya ve yüksek kapasiteye kavuşacak.

kaihl kuran ziyafeti kaihl kız mezunlar

Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013-2014 Mezuniyet Töreni, 28 Mayıs 2014 Çarşamba günü okul bahçesinde gerçekleştirildi. 40 yıllık emektar binanın bahçesinde son mezuniyetini gerçekleştiren Kağıthane AİHL 360 öğrenciyi mezun etti.

kaihl erkek mezunlar

Açılışa Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı İdris Peşen, LİDER Genel Başkanı Tuncay Çelik, Kağıthane Belediye Başkan yardımcıları Meryem Tekbıyık ve Hasan Çakır, çevre okul müdürleri ve veliler katıldı.

akın varicier

Okul Aile birliğinin organize ettiği, LİDER Kağıthane AİHL Mezunları ve Mensupları Derneğinin desteğiyle düzenlenen törene Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Okul Müdürünün yaptığı açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, mezun olan öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmen ve ailelerini tebrik etti. Varıcıer, İmam-Hatip okullarının Türkiye’nin geçmişinde önemli işlevler üstlenmiştir. Özellikle Anadolu insanımızın okulla tanışmasında açılan bir kapı görevini gören kurumlar olmuştur. İmam-Hatip nesli öğrendiğini hayata uygulayabilen tarihi bir nesildir. İnşallah sizlerde bu okullardan mezun olduğunuzda öğrendiklerinizi hayatınıza daha iyi uygulayacaksınız. Özellikle insan sevgisini, merhamet duygusunu, adalet duygusunu, helali ve haramı ayırt etmeyi çok iyi öğrendiğiniz için hayatınıza uyarlayacaksınız ve uygulayacaksınız. O zaman gerçek mezun olmuş olacaksınız. İnşallah geleceğimize ve devletimize hayırlı hizmetler yaparsınız dedi.

muhammed cayir

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, mezuniyet töreninizde beraber olduğumuz gibi inşallah iyi üniversiteler bitirip memleketimize ve milletimize hayırlı hizmetler yaptığınız yerlerde de beraber olmak duygusuyla hepinize başarılar diliyorum hepinizi gözlerinizden öpüyorum dedi. Çayır, İmam-Hatipli olmanın vebalı gibi olduğu dönemlerde sizler imam-hatip liselerine kayıt olan, kat sayı farkına, aşağılanmaya, horlanmaya aldırmayıp Yardım Sahibi Rabbimdir diyebilen gençlersiniz. Bu bakımdan özelsiniz dedi.

meryem yildirim

Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Meryem Tekbıyık, Fazlı Kılıç’ın selamını ilettikten sonra geçmişte çocuklarımızı imam-hatip’e gönderirken geleceğini karartmak adına hep endişe duyduk. Sıkıntılar yaşadık. İmam-hatip’e gitmek isteyen ama geleceğinde de önemli yerlerde olmak isteyen öğrencilerimiz hep bundan korktular kaçtılar. Ama şükürler olsun uzun yıllar sonra Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleriyle İmam-Hatip okullarımızın önü açılmıştır. Geleceğimizi harmanlayacak olan, geleceğimizde çocuklarımıza ışık tutacak, dinine irfanına sahip çıkacak imanlı bir gençlik yetiştirecek nesil sizlersiniz. Rabbim yollarınızı açık eylesin. Bütün anne ve babaları imam-hatip okullarına çocuklarını gönderdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum dedi.

lider tuncay celik

LİDER Kağıthane Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği başkanı Tuncay Çelik, İmam-hatip’li olmak var olmak kavgasının bir adıdır. Tazminattan beri süren, kan emici dünyayı sömürgeleştiren emperyalist batının bizleri köle olarak gördüğü, sizler medeniyet olarak aşağıladığı, sizler bu dünyaya bizim koymuş olduğumuz zulüm düzenine karşı koyacak olan insanlarsınız yani ey imam hatipliler sizler bizi engelleyecek olan öncü kuvvetlersiniz. O yüzden sizlerin olmaması lazım. İşte imam-hatip kavgası, imam-hatip sancısı budur arkadaşlar. Sizler büyük bir medeniyetin, kadim bir medeniyetin çocuklarısınız. Sizler medeniyeti inşa eden medeniyeti ihya eden insanlarsınız. İmam-hatipli olmaktan dün utanmadık bugünde utanmıyoruz. İmam-hatip’lere can suyu oldum diyebilen bir başbakanı mezun verdiğimiz için Rabbime şükrediyorum dedi. Ne mutlu ki biz, en kötü zamanlarımız da bile bu ülkeye hain yetiştirmedik, bizi boğmak istedikleri zaman bile bu ülkeye ihanet etmedik. Bu ülkenin bayrağına, bu ülkenin kültürüne, örfüne ihanet eden bir kardeşimiz yetişmedi. Ne mutlu imam-hatipliyim diyerek bu okulların kuruluşunda maddi ve manevi emeği geçen başta Şehit Mustafa Sevim abimize ve ölmüşlerimize rahmet, hayatta olanlara sıhhat afiyet dilerken bütün mezun arkadaşlarımızın mezuniyetlerini kutluyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum dedi.

kaihl mezuniyet toreni

Protokol konuşmalarından sonra 2013-2014 sezonu dereceye giren öğrencilere plaketler verildi. Mezuniyet beratları sınıf öğretmenleri tarafından takdim edildi.  Bu yıl farklı olarak Gurup Yürüyüş’ün de katıldığı tören sonunda davetlilere yemek takdim edildi.

kaihl mezuniyet toreni veliler

Müdür Yardımcısı Abdullah Ağırtmış 3.000’e yakın öğrencisi olan Kağıthane AİHL’nin yıkılacağından dolayı seneye üç okula bölünerek, Ortaokul Öğrencileri Profilo Barış İHO’na, Lise Erkek Öğrencileri Gültepe İHO’na, Lise Kız Öğrencileri ise Hamidiye Mahallesinde bulunan İmece İlkokuluna geçecek dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
5055 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.