logo

Kanlı Darbe Üzerine Sorular

Kanlı Darbe Üzerine Sorular

Kanlı Darbe Üzerine Sorular

Kanlı Darbe Üzerine Sorular
4 Darbe görmüş ülkemizde 5.Darbe teşebbüsünü 15 Temmuzda yaşadık. Halk, aydınlar ve politikacılar artık bu ülkede Darbe olmaz fikrinde birleşmişken, adeta bunu yalanlarcasına ülke tarihinin en kanlı Darbe teşebbüsü vuku buldu! Naçizane, takriben altı ay önce böyle bir teşebbüsün olabileceğini öngörmüş olsam da; hem bu kadar erken, hem de bu kadar kanlı ve acımasız olacağını tahmin edemedim. Benim bir Darbe olabileceğine dair endişem ve gerekçem, R.Tayyip Erdoğan’ın şahsında Hükümete karşı “Dış odaklı” bir kalkışmayı öngörüyordu.

Şimdi ise milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışan odakların maharetiyle “at izi it izine karışmış” vaziyette!

Tarihimizde ilk defa başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genel Kurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Polis Özel Harekât Dairesi gibi resmi Devlet kurumları adeta bir “intikam” hissiyle ya da mesaj vermek kastıyla fiilen bombalandı.

Yine tarihimizde ilk defa Türk Ordusu içinden Darbeye teşebbüs eden bir grup doğrudan halkına kurşun sıktı, üzerine tank sürerek çiğnedi. Kendi halkının üzerine uçaklardan bombalar yağdırdı! Yer yer bir işgali andıran, yer yer iç savaşa dönen görüntüler ortaya çıktı.

İlk defa Türk halkı bir Darbe teşebbüsüne fiilen karşı çıkmak üzere sokaklara döküldü! Cumhurbaşkanı’nın şahsında, yüzde elli oyla seçilmiş iktidarı korumak amacıyla ölümü dahi göze alarak kurşunların ve tankların üzerine yürüdü.

İlk defa bir kısım subaylar kendi halkına kurşun sıkma emri vererek, geçmişte Türk askerinin düşmanına bile reva görmediği bir melanete kalkışmıştır.

Bu tespitler bir takım can alıcı soruları da çağrıştırmakta;

– Bazı insanlar, her türlü iyimserlik histerisine rağmen bir Darbe ihtimalini ve Gülen Cemaatinin ne kadar sinsi ve tehlikeli  olduğunu -benim gibi- öngörmüşken, Darbeye muhatap olan Hükümetin, Cumhurbaşkanlığı makamının ve Devletin istihbarat kurumlarının gafil avlanması titizlikle sorgulanmalı ve cezalandırılmalıdır!

– Bu Darbe tam olarak kimler tarafından planlandı ve teşebbüsünün amacı tam olarak ne idi?! Cevabın “Paralelciler” olması, onların arkasında kim var/cemaat kimin kuklası sorusunu gereksiz kılmıyor!

– TBMM’nin ve diğer Devlet Kurumlarının bombalanması açık bir meydan okuma ve savaş sebebidir! Böyle iken Darbeciler bu cüreti gerek kendi adlarına, gerekse iplerini tutan odaklar adına nasıl gösterebilmişlerdir?! Bu şiddet gösterisinin Türk Devletine ve Milletine vermek istediği gerçek mesaj nedir?!

– Halkın alenen ve açık hedef gösterilerek hunharca katledilmesinin ve tanklarla yapılan şiddet gösterilerinin sebebi nedir?! Halka bu şiddeti reva gören karanlık zihniyetin amacı ne idi?!

-Halkımızın bu asil başkaldırısı, bu fedakarca tavırları gerçekten Darbeci zalimlerin tuzaklarını bozmaya yetecek midir?! Diyelim ki 1.Perdeyi şiddetle kapayanların, -Allah korusun- varsa kotaracakları 2.perde nasıl olacaktır?!

– Askere halkın üzerine tereddütsüz ateş etmesi emrini veren zalim komutanlar kimler tarafından eğitilmiş ve hangi ara halkına ihanet eder hale gelmiştir?! Bu “karanlığa” hizmet eden “haşhaşi” komutanlardan orduda daha kaç tane vardır?!

– Çanakkale savaşının o mahşerî ortamında bile İngiliz ve Fransızların yaralı ve esir askerlerine karşı insanca davranan, Milli Mücadele’de esir alınan Yunan Komutanı Trikopis’e bile kılıcını iade ederek misafir muamelesi yapan Türk askeri nasıl oldu da halkına tereddütsüz kurşun sıkar hale geldi?!

Elbette Darbecilerin amacı halkın oylarının çoğunu alarak seçilen hükümete ve halka karşı keskin bir vuruş yaparak Devlet mekanizmasını ele geçirmekti! Sanki bütün bu yapılanlar kotarılmak istenen oyunun ilk perdesi gibi, sanki birisi bu kanlı oyunu bilerek tam burada kesmiş gibi!..

Sonrasında (varsa eğer) 2.perdede ne yapacakları, başarılı olmaları durumunda kuracakları Darbe hükümeti ile neye hizmet edecekleri ise meçhul!

Bu sorulara isabetli cevaplar bulmak, bizi doğruya ulaştıracaktır!

Necdet Meşe

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1340 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.