logo

Canbekli: Nefesin Nefesime Can Olsun

Canbekli: Nefesin Nefesime Can Olsun

Kanser Teşhisi Konulan Gazeteci İçin İlk Adım Atıldı

Ulusal ve yerel gazeteciler, 2017 Aralık ayında akciğer kanseri teşhisi konulan UYGAD Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli’ye maddi ve manevi destek olmak için harekete geçti. UYGAD Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli’nin yoğun tedavisi ise yoğun bir şekilde devam ediyor.

Canbeklinin sürdürülebilir tedavisine destek için UYGAD Dayanışma Gurubu üyeleri toplantı yemeğinde bir araya geldi. Yapılan toplantı sonrasında Başkan Canbekli’nin yurt dışında tedavi görebilmesi için mayıs ayında bir dayanışma gecesi düzenlenmesine karar verildi.

UYGAD Dayanışma Grubu, çalışma yemeklerinin ilkini Üsküdar Fethi Paşa Konağında gerçekleşti. Çalışma yemeğine TAKVİM Gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel ve değerli eşi, 34 GÜNDEM Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bekir Hallaç, HASBAHÇE Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayetullah Coşkun, UYGAD Genel Başkanı Gazeteci Mehmet Derviş Canbekli, eğitimciler Mehmet Zengin ve Ayhan Yağız katıldı. Yemekte alınan kararla yurtdışında tedavi imkânlarının araştırılmasına ve izlenecek yol haritası belirlenmesine karar verildi.

Kısa bir süre sonrasında yeniden bir araya gelen Dayanışma Gurubu üyelerine Küçükçekmece bulunan The Cafe Store’un İşletme ortağı olan KIRMIZI BÜLTEN Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Remzi Tanış ev sahipliği yaptı. Çalışma yemeğine Genel Başkan Canbekli’nin yanı sıra, TÜM HUKUKÇULAR BİRLİĞİ Genel Başkanı Av. Mustafa Kuran, MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter, TAKVİM Gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel ve HERANHABER Gazetesi İmtiyaz sahibi Mükremin Özkaya katıldı.

NEFESİN NEFESİME CAN OLSUN

Yapılan değerlendirmeler sonucunda “Nefesim Nefesine” adı verilen İftar ve Dayanışma gecesinin 27 Mayıs 2018 Pazar günü Şişli’de bulunan Crowne Plaza İstanbul-Harbiye Otelde düzenlenmesine ve gecenin davetiyesi için en beğenilen tasarım seçilerek basım kararı alındı. Davetiyeler tedavi masraflarının karşılanması için ücretli dağıtılacaktır. Gerçekleştirilecek İftar ve Dayanışma gecesinde davetlilere Genel Başkan Canbeklinin hastalığıyla ilgili kısa bir film gösterisi yapılacak. 

Çalışma yemeğinin sonunda duygularını dile getiren Canbekli yaptığı kısa konuşmada: Bu hastalık bana “Ne ekersen onu biçersin” atasözünü hatırlattı. Bir kaç yıl önce kanser hastası 9 yaşındaki güzeller güzeli yeğenimi kaybetmek beni çok üzmüştü. Nerede kanser hastası varsa ne yapabilirim diyerek ellerinden tutmaya başladım ve 21 yaşındaki Sibel adında bir öğrencinin kanser hastalarına verdiği desteğe bizde UYGAD olarak katılım sağladık ve destek olmaya çalıştık. Çok kısa bir süre sonra bende kanser hastası olduğumu öğrendim. Hatta içimden geçmişti acaba ben böyle bir hastalığa yakalansam halim nice olur diye merak ederek hayalini kurmuştum. Şimdi Rabbim beni bu hastalıkla imtihan ederken, dostlarımı daha iyi tanımaya başlıyorum. Rabbim beni imtihan ederken yanımda olanları da imtihan ediyor. Hamdolsun yaratandan gelen başla göz üstüne deyip kabuğuma çekilmedim. Bilakis mücadele etmeye çalıştım dostlarımın duası Rabbimin rızasını kazanmak benim için en büyük şeref oldu. Bana hastalığım süresince maddi manevi desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımdan Allah razı olsun. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

Hasbahçe Gazetesi olarak üyesi olduğumuz UYGAD’ın Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli’ye geçmiş olsun diyor. Rabbimden şifalar diliyor, “Nefesim Nefesine” kampanyasına destek veriyoruz.

Gazeteci Mehmet Derviş Canbekli  “Nefesin Nefesim Olsun” diyerek cana can katacak dostlardan desteklerini bekliyor. Siz de “Nefesim Nefesine” kampanyasına destek olmak istiyorsanız bizimle irtibata geçip maddi ve manevi destekte bulunabilirsiniz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4163 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.