logo

KARAGÖZLER Kağıthane’yi Dönüştürüyor

KARAGÖZLER Kağıthane’yi Dönüştürüyor

ERKA Grup Genel Koordinatörü Bayram Karagöz ile projelerini ve kentsel dönüşümü konuştuk…

Öncelikle Sizi Kısaca Tanıyabilir miyiz?

1974, Gümüşhane, Süngübayır Köyü’nde doğdum. 1976 yılında ailemle beraber Kağıthane’ye yerleştik. İlkokulu Metehan İlkokulu’nda, Ortaokulu Yaşar Doğu Ortaokulu’nda bitirdim. Eğitim hayatımdan sonra iş hayatına atıldım. Dede mesleği olan inşaat sektöründe 15 yaşından beri çalışmaktayım. Çocukluğumuzda arkadaşlarım parklarda oynarken ben inşaatlarda çalışırdım. Kısaca yıllarca bu işin mutfağında bulundum.  Kağıthane’de birçok STK’lar da görev aldım. Bunlardan bir tanesi de Kağıthane Müteahhitler Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesiydim. Halen aile şirketimiz olan ERKA Grup’ta Genel koordinatör olarak görev yapmaktayım. Evli ve üç çocuk babasıyım.

erka-grup-logo

Erka Grup, ne zaman kuruldu ve amaçları nelerdir?

Temelleri 1986 yılında attığımız Erka Grup ile 2000’li yıllara kadar Bahçelievler, Kağıthane ve Beykoz ilçelerinde irili ufaklı konut inşaatlarına imza attık. 1999-2009 yılları arasında; Türkiye’de Erka Grup iştiraki olan İda İnşaat adıyla, Rusya’da ise Almis İnşaat adıyla taahhüt işleri gerçekleştirdik. Yine aynı dönemde Kağıthane bölgesinde 280 civarında konutu yapıp, teslim ettik.

Erka Grup olarak kentsel dönüşümün yasalaşmasıyla birlikte, Kadıköy ve Kağıthane’de proje geliştirmeye başladık. Mevcut durumda, kendi ortaklığımızın da olduğu 8 ayrı yapı adasında toplam 950 konut kapasiteli projelerin çalışmalarına devam ediyoruz.

Daha önce yaptığımız işlerde olduğu gibi sadece konut yapmıyoruz. Yüksek yaşam kalitesini, çevreye, sosyal ve kültürel yaşama duyarlı mimariyle birleştirerek gelecek nesillere daha yaşanabilir alanlar sunuyoruz. Öte yandan uzun vade de projelerimizin yatırım anlamında da kazançlı hale gelmesi bizleri doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.

karagozler-logo

Karagözler’den Erka Grup’a nasıl geldiniz?

Karagözler olarak yola çıktığımızda 30 yıldır irili ufaklı birçok projeye imza attık. Daha çok Kağıthane çevresinde konutlar yaptık ve bu bölgede tanınıyoruz. Bu süreçte İstanbul’un diğer bölgelerinde de projeler ürettik. Lokal anlamda belli bir noktaya geldik.

Bu gelişmelerden sonra artık yeni bir karar vermemiz ve ona göre kendimize yeni bir yol çizmemiz gerekiyordu. Bu düşünceyle birlikte; insanlara sadece konut yapıp satmanın da ötesinde; daha nitelikli, yaşanabilir, çevresiyle uyumlu ve insanı merkez alan projelere ağırlık vermeyi amaç edinen anlayışı ilke edindik.

Bu fikirlerin hayata geçmesi için önce kendi içimizde bir değişime ihtiyaç vardı. Erka Grup bunun sonucu ortaya çıktı. Kurumsal anlamdaki çalışmalarımızı da tamamladık. Ana markamız Erka Grup ismiyle, kendimize yeni bir vizyon ve yeni bir bakış açısıyla daha büyük hedefler koyduk.

Tabi ki Karagözler ismi bizim ilk göz ağrımız ve öyle kalacak. Bu isimle de yerel anlamda güzel işleri sürdüreceğiz. Ana markamız ERKA ile birlikte; insan odaklı, yaşanılan çevreye değer katan projelere devam edeceğiz.

erka-konsept-kagithane

Erka Grup’un Sultan Selim  Mahallesi’ndeki projesinden ve özelliklerinden bahseder misiniz?

Erka Konsept, dönüşüm anlamında Kağıthane’deki ilk projelerimizden biri. Satış ofisini kurarak satışlarımıza da başladık. Erka Konsept, gerçek anlamda, “tabir-i caiz” ise İstanbul’un kalbinde yer alan bir proje. Levent-Büyükdere Caddesi’ne yürüyüş mesafesinde bulunuyor. İki köprüyle birlikte, yeni açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de bağlantı yollarına yakınlığı ile daha da ilgi çekici bir konum kazanıyor. Okul, hastane ve AVM’lerin çok yakınında yer alıyor.

Toplam 8.360 m2 inşaat alanına sahip Erka Konsept’te toplam 73 konut var. Satış fiyatı 455 bin TL’den başlayan Erka Konsept’te 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor. Projede; fitness center,  teras cafe, çocuk oyun parkı, lobby, 7/24 güvenlik ve çocuk oyun alanlarını standart olarak sunuyoruz.

İnsanlar neden Erka Konsept Projesini tercih etmelidir?

Her insan daha iyi şartlarda yaşamak ve bunu sürdürmek ister. Öncelikle herkesin önceliği iyi bir eve sahip olmaktır. Bununla birlikte fiziki ve sosyal çevrenin de bununla uyumlu olması, kaliteli bir yaşama kapı aralar. Erka Konsept, konumu itibarıyla, Kağıthane’ye artı değer katmaya ve bu bölgede iyi yaşamanın ilk kuralı olan kaliteyi ve yüksek yaşam standardını getiriyor. Erka Konsept, bölgenin yapılaşma anlamında gelecekte nasıl olacağının ilk örneği olacak. Erka Konsept sunduğu ayrıcalıklarla da bölgeye öncülük edecek.

erka-panorama-kagithaneKağıthane’deki diğer projeniz Erka Panorama’yı anlatır mısınız?

Erka Panorama’da kentsel dönüşüm kapsamında, Erka Konsept ile birlikte temeli birbirine yakın zamanda atılan yeni projemiz. Erka Panorama’da bulunduğu çevrenin çehresini değiştirecek bir proje. Öyle ki; sahip olduğu 1.411 m2’lik arsa alanının % 60’ı yeşil alandan oluşuyor. Toplamda 12.500 m2’lik inşaat alanına sahip Erka Panorama; bulunduğu çevreye nefes aldıracak ve kentin içinde yeşillikler içinde huzurlu bir yaşam sunacak. Proje, 18 katlı olmakla beraber, 16 farklı tipte 1+1 ve 2+1 olmak toplam 107 daireden oluşuyor. Projedeki her dairede balkon bulunuyor. Konum olarak Erka Panorama’da Erka Konsept’e yakın bir proje ve şehrin merkezinde, kalbinde. Her anlamıyla hayatı tüm olanaklarını sunuyor.

erka-konsept-satis-ofisi

Kentsel Dönüşüm hakkından düşünüyorsunuz?

Daha yaşanılabilir bir kent. Daha iyi bir mimari. Daha sağlam binalar. Kentsel dönüşümdeki arsa sahipleri ile kalıcı ve sürdürülebilir ilişkiler kurmak. Komşuluk ilişkilerinin devam ettiği bir şehircilik. Yeşilin mimariye hakim olduğu peyzaj. Daha kaliteli bir yaşam. Tüm bunları sağlayan marka, bir firma olmak.

Erka Grup’un orta ve uzun vadede hedefleri nelerdir?

Elimizde 1.400 konutluk portföyümüz var. Bunun 220 adetlik kısmının inşaatına başladık. Orta vadede bu 1400 konutun tamamını hayata geçirerek, bir milyar TL’lik ciroya ulaşmayı amaçlıyoruz. Uzun vade GYO olmayı planlıyoruz.

erka-grup-genel-koordinatoru-bayram-karagoz

Erka Grup, 5 yıl içersinde ne kadar konut yapmayı hedefliyor?

5 yıl içerisinde 3.000 konut yapmayı hedefliyoruz.

Erka Grup’un İstanbul’da yoğunlaşacağı belli bir bölge olacak mı?

Şu an itibarıyla Kağıthane, Kadıköy ve Üsküdar’a yoğunlaşıyoruz. Buradaki fırsatları kolluyoruz. İstanbul dışına çıkacağımız zaman geldiğinde de ilk hedefimiz İzmir olacak. Orta vadede İstanbul dışına çıkmayı düşünmüyoruz.

Kentsel dönüşüm konuşulduğunda veya neler yapılması gerektiği söylendiğinde kulağa çok hoş geliyor. Ama uygulama aşaması bir o kadar zor bir süreç. Gerçekten sabır isteyen bir süreç. Çoğu zaman insanın şevkini ve hevesini kıran durumlarla karşılaşıyoruz. Ama biz kentsel dönüşümün içinde olmaya devam edeceğiz. Ticari tarafı bir yana, bulunduğumuz bölgenin güzelleşmesi ve yaşanabilir kılınması açısından, kentsel dönüşümün bir parçası olmaktan onur duyuyoruz.

erka-grup-genel-koordinatoru-bayram-karagoz-ayetullah-coskun

Kağıthane sizin objektifinizden nasıl görünüyor?

Kağıthane, İstanbul’un en eski semtlerinden biri. Tarihine baktığımızda; Lale Devri’nin en önemli aktörlerinden oldu. Bu dönemde yapılan saraylar ve diğer yapılar da Avrupa’daki benzerleri örnek alınarak yapıldı. Bu yapılar, mimarisi ve ihtişamıyla o dönemin önemli parçalarından birini oluşturdu. Bu yapılar, zaman içersinde; doğal olaylar ve beşeri etkenlerden dolayı kaybolup gittiler. Günümüze kadar, ilk hali çok az yapı kaldı. Kağıthane, şimdilerde kentsel dönüşümle, birlikte eski şaşalı zamanlarına hatırlatan gerçek bir dönüşümü yaşamaya başlıyor. Kağıthane’de insanların beklentilerini karşılayacak, standartlarını yükseltecek projeleri hayata geçirmeye başlıyoruz. Erka Grup olarak, Kağıthane’nin geçmişte günümüze gelen tarihi dokusuna katkı yapmayı da bir görev biliyoruz.

Son Olarak Neler Söylemek İstersiniz?

Karagözler olarak çıktığımız bu yolculukta, Erka Grup markasıyla daha da güçlü olarak yolumuza devam ediyoruz. Kentin mimari kimliğiyle özdeşleşen, sosyal ve kültürel çevreyi merkezine koyan yaşam alanları oluşturacağız. Yaptığımız projelerle insanlara dokunacağız. Her zaman insanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini merkezimize alarak, onları mutlu edeceğiz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4257 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.