logo

Karar veren olun, siz kendinizi yönetin

Karar veren olun, siz kendinizi yönetin

Karar veren olun, siz kendinizi yönetin

AK Parti Sami Ilhan

AK Parti İlçe Başkanı Sami İlhan’la 30 Mart Yerel Seçim sürecinde yaşananları, AK Parti’nin Kağıthane’de almış olduğu sonuçları konuştuk…

Göreve geldiğinizden bugüne kadar AK Parti oylarında gözle görülür bir yükseliş var. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Kağıthane’de AK Parti misyonuna uygun, geçmişteki siyasi tecrübe ve birikimlerini en iyi bir şekilde değerlendirebilen oturmuş bir teşkilat yapısı var. Yaklaşık 5,5 yıldır bu görevdeyim. Disiplinle çalışan uyumlu iyi bir yönetim oluşturduk. Genel Merkezimiz, İl Başkanlığımız neyi ön görüyorsa biz bunların hepsini gayet ciddi bir şekilde yerine getirmeye gayret ediyor ve getiriyoruz. Kağıthane AK Parti teşkilatımız, İl Başkanlığınca ve Genel Merkezimizce bir çok yerde çalışmalarıyla, yapmış olduğu icraatlarıyla ve teşkilatlanmasıyla her şeyiyle örnek bir teşkilat olarak gösterilmektedir.

Bu 5,5 yıl içerisinde girmiş olduğumuz dört seçimden de disiplinli ve gayretli çalışmalar neticesinde de büyük bir başarı elde ettik. Hele hele bu son yerel seçimlerde. Tabi biz bunu yerel seçim diye adlandırıyoruz ama aslında bu 76 milyon insanımızın tabiri caizse kader seçimiydi. Kader seçiminde, şu ana kadar Kağıthane tarihinde hiçbir partinin alamadığı kadar Ak Parti oy aldı. Bundan önce burada belediye başkanlığını kazanmış CHP, RP, FP ve daha sonrasında AK Parti ve Ak Parti’nin 2004-2009 yıllarında kazanmış olduğu belediye başkanlıkları da dahil olmak üzere hiçbir parti şuana kadar yüzde olarak 2014 seçim sonuçları kadar oy almamıştır. AK Parti 2014 seçimlerinde rekor bir oy almıştır. Bu rekor teşkilat mensuplarımızla, belediye başkanımızla, meclis üyesi adaylarımızla, geçmiş dönem meclis üyelerimizle, kadın ve gençlik teşkilatlarımızla uyumlu ve gayretli bir çalışmanın sonucudur. Millet yaptığımız icraatlarımızı görmüş bir kez daha kadir şinaslığını göstermiştir. Hiçbir zaman yapılanı karşılıksız bırakmamış bundan sonra da bırakmayacağına inanıyoruz. Yani yapılan her güzellik, yapılan her hizmet, milletten mutlaka bir karşılık buluyor. Bu seçimlerde de rekor bir karşılık buldu.

“Kağıthaneli dostlarımıza, sizin vasıtanızla bir kez daha tek tek teşekkür ediyorum. Kağıthaneli vatandaşlarımıza büyük şükran duyuyorum. Allah onlardan razı olsun.”

Seçim en öncesi başlatılan Hükümeti yıpratma politikalarının asıl amacı çevre ve yolsuzluk iddiaları mıdır?

Bu yıpratma çalışması içerisinde bulunan kişiler, gruplar, kesimler veya muhalefet partileri adına ne dersek diyelim… Aslında onlarda öyle bir yolsuzluğun olmadığını biliyorlar. Ama sırf politika olsun diye, sırf siyaset olsun diye bu tür söylemleri ön plana çıkarıyorlar. Sayın başbakanımızın da ifade ettiği gibi “yolsuzlukların olduğu bir ülkede bu kadar yatırım yapılabilir mi? Bu kadar gelişme sağlanabilir mi? 12 yıl gibi bir süre içerisinde Türkiye’nin milli gelirini 230 milyar dolardan 820 milyar dolara çıkarabilir mi?” Çıkarılamaz! Yolsuzluk olan bir ülkede 17 bin km bölünmüş yol yapılamaz. 26 havaalanı sayısı varken 52’ye çıkarılamaz. Hızlı tren yapılamaz. Biz hızlı treni yapmışız, havaalanı sayısını ikiye katlamışız. Milli geliri yükseltmişiz. Havayollarını halkın yolları haline dönüştürmüşüz. Üçüncü Köprü yükseliyor. Oto yollar projemiz devam ediyor. İzmir oto yolu devam ediyor. Marmaray’ı açmışız. Lastikli Araç Tüp Geçidi şuanda başlamış ve inşallah 1-1,5 yıl sonra bitireceğiz. Kendi tankımızı, uçağımızı ve helikopterimizi yapma durumuna gelmişiz. Dolayısıyla kesinlikle yolsuzluk olan bir ülkede bunların hiçbirisi yapılamaz. Yolsuzluk kılıfı altında bu milletin algısı yönetilmeye çalışıldı. Ama millet bunu yutmadı ve gerçekleri gördü. Millet gerçekleri gördüğü için bir kez daha AK Parti dedi. Bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan dedi.

 sami ilhan

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak, adayınız belli mi?

Cumhurbaşkanı adayımızla ilgili Sayın Başbakanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir takım istişare çalışmalarını yapıyor. Milletvekillerimizle, il başkanlarımızla, genel merkez delegelerimizle istişarelerini yaptı. Genel merkez delegesi olarak bizde o istişarelere katıldık. Genel başkanımız ve başbakanımız orda söz almak isteyen her delegeye söz verdi. Hiç sözünü kesmeden sonuna kadar dinledi ve söylenen her sözü not etti. Her fikre değer verdi. Genel merkez delegelerimiz üzerinden bir de anket çalışması yapıldı. Anketin sonucunda ne çıktı onu tam olarak bilemiyorum ama benim orda edindiğim hissiyatım şunu söylüyor. Sayın genel başkanımızı, başbakanımızı genel merkez delegelerimiz cumhurbaşkanı adayımız olarak görmek istiyor. Ama tabi henüz istişareler bitmedi. Neticede AK Parti’nin bir Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. Tabi bu Sayın Başbakanımız olabilir, başka birisi olabilir. Ama Ak Parti kimi cumhurbaşkanı adayı olarak gösterirse doğruyu yapmış olacak. Çünkü istişare neticesinde karar veriliyor. İstişareden de doğru bir karar çıkacağını düşünüyorum. Bunun neticesinde teşkilat mensupları olarak bizlere de, Ak Partinin göstereceği adayın birinci turda yüksek bir oyla seçilmesi için çalışmak düşüyor. Teşkilat olarak 30 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra cumhurbaşkanı seçim startını hemen verdik. Hazırlıklarımıza başladık ve devam ediyor. İnşallah 10 Ağustos’ta bu millet kendi hür iradesiyle cumhurbaşkanını seçecek. Temennim odur ki ben Milletimize güveniyorum. Ak Parti’nin göstermiş olduğu adayı birinci turda seçecektir.

Ak Parti Teşkilatında yeni projeleriniz var mı? Çalışmalarınız devam ediyor mu?

Teşkilat olarak bizler her zaman günün şartlarına göre, günün önemine göre çeşitli stratejiler ve projeler geliştiriyoruz. Bunları o gün uygulamaya koyuyoruz. Uygulamanın neticelerini de aldığımızı görüyoruz. Bizim teşkilatımız belli bir disiplin içerisinde belli bir uyum içerisinde çalışıyor. Sonuçta Genel merkezimiz ve İl başkanlığımızdan gelen her talimat Kağıthane teşkilatımızda harfiyen uygulanır ve bu disiplinli çalışmanın neticesinde de karşılığını oy olarak Kağıthane’de çok şükür alıyoruz. Bundan sonra da böyle olacak. Vatandaşın teveccühünü kazanmak için ne yapılması gerekiyorsa onları yapmaya gayret edeceğiz. Geçmiş seçimlerde bizim en önemli projemiz ev sohbetlerimizdi. Teşkilatımızla yoğun bir şekilde evlerde sohbetler düzenleyerek vatandaşımıza yapmış olduğumuz icraatlarımız anlattık. Bunun karşılığında da seçimleri kazandık. Ev sohbetlerinde yani yüz yüze görüşerek vatandaşlarla istişare ederek Kağıthane’nin geleceğini, ülkenin geleceğini konuşmak çok güzel bir hadise. Çünkü birebir vatandaşı dinliyorsun. Vatandaşın fikride siyasette çok önemlidir. Bu önemli fikirleri birebir alıyoruz ve onların iradeleri doğrultusunda hizmet üretmeye çalışıyoruz ve üretiyoruz. Zaten başarıda buradan gelir. Bundan sonra da vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda projeler üretmeye devam edeceğiz. Hükümetimizin yapması gerekenleri başbakanımız, belediyemizin yapması gerekenleri belediye başkanımız, teşkilatımızın üzerine düşen görevleri de biz gerçekleştireceğiz ve gerçekleştiriyoruz.

Mısır’da yaşanan olaylar, özgürlük hareketleri ve idam kararları için düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Mısır dost ve kardeş bir ülkemiz. Yaşanan hadiseler gerçekten bizi son derece derinden yaramakta ve son derece üzmektedir. Mısır’da halkın tasvip etmediği ve darbe ile ülkeyi ele geçirmiş gayri resmi iktidarın Mısır halkına uygulamış olduğu zulmü lanetliyorum, kınıyorum. Orda ki idama karar verilen kardeşlerimize o hücre günlerinde sabır diliyorum onlar için dua ediyorum. Allah onların yardımcısı olsun. Mısır’da yaşanan hadiseler geçmişte bizim ülkemizde de yaşandı. Biz o yoldan geçtik. Onların içinde bulunduğu zorlukları çok iyi anlıyoruz. Ama inanıyorum ki sonuçta Mısır halkı galip gelecek. O diktatörlere o darbe ile işbaşına gelenlere, Mısır halkı sonunda dersini verecektir. Bu uzun bir yolculuktur. Şuan da Mısır’da bir yol kazası meydana gelmiştir. Bu kazada tabi ki ölenler, yaralananlar olmuştur. İnanıyorum ki Mısır halkı yaralarını tekrar saracak, kendi hür iradesiyle seçmiş olduğu cumhurbaşkanına, başbakanına ve milletvekillerine kavuşacaktır. Demokrasi galip gelecektir. Ama zorlu bir süreçtir. Orda ki kardeşlerimize Mısırlı dostlarımıza hem başarı hem de sabır diliyorum.

AK Parti İlce Baskanı Sami Ilhan

Hayatınızın önemli bir bölümü siyasette hemhal olarak geçen biri olarak gençlerimize tavsiyeniz nelerdir?

Siyaset zaman zaman itibarsızlaştırılmaya çalışılsa bile gerçekten çok önemlidir. Siyasetin ülke yönetiminde ve insan yönetiminde çok büyük bir yeri vardır. Çünkü bizler siyasetin içersinde yer almaz uzak durur isek, sonuçta bu siyasetin almış olduğu kararlar gelir bizi bulur. Biz siyasete bulaşmazsak, siyaset gelir bize bulaşır. Ülkemiz ve milletimiz adına güzel işler, güzel hizmetler olarak ne yapabilirim diyen ve içinde milletine hizmet arzusu, aşkı olan gençlerimizin mutlaka siyasette yer alması gerekir. Siyasette içinden geçen o hizmetleri, arzuları uygulama fırsatı bulur. Bizler milletimiz adına daha iyi hizmetler yapabileceğimizi düşündüğümüz için bugün siyasetin içindeyiz. Ak Parti’li siyasiler olarak halkımıza iyi hizmet ettiğimizi biliyoruz. Bunun ölçüsü nedir derseniz, bunun ölçüsü sandıktır, millettir.  Ak Parti siyasi şemsiyesi altında gençlerimizin de özellikle yer almasını istiyoruz ve davet ediyoruz. Değerli gençlerimiz gelin siyasete girin, karar veren olun… Siz karar verin, siz kendinizi yönetin…

Ben bu ropörtaj için size ve Hasbahçe Gazetesi ekibine teşekkür ediyor, başarılarınızın daim olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Tüm Kağıthanelileri en kalbi duygularım ile selamlıyorum.

Etiketler: »
2105 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.