logo

Kardeşliğe Çağrı Gecesi Yapıldı

Kardeşliğe Çağrı Gecesi Yapıldı

Kardeşliğe Çağrı Gecesi Yapıldı

abdurrahman dilipak

Eğitimder, AKMER, HAYDER’in ortaklaşa düzenledikleri “Kardeşliğe Çağrı” Gecesi Kağıthane Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirildi.

Ümit Sönmez’in sunuculuğunu yaptığı gece Kur’an’ı Kerim ve meali ile başladı. Arakan, Mısır, Doğu Türkistan, Suriye ve Filistin bölgeleri ile ilgili tanıtıcı kısa görüntüler izletildi. Bölgeden gelen konuşmacılar yaşanan vahşet ve zulümden bahsetti.

ümit sönmez

Eğitimder başkanı Ayşe Pamak Göksoy selamlama konuşmasında,”Bizler ümmet anlayışına sahip Müslümanlar olarak bu çığlıklara sessiz kalamayız. Kalmamalıyız. Bu acıları dindirecek çalışmaların, projelerin arayışı içerisinde olmalı, tek çıkış yolumuzun yeniden terk ettiğimiz Kur’an’la buluşup, O’nun rehberliğine teslim olmuş bir toplumu inşa edebilmek olduğunu hatırlamalıyız. Bugün Çağrımız Kardeşliğe diyoruz. Kur’an’i değerlerle şekillenmiş kardeşlik bilincine bir an evvel ulaşabilmeyi diliyor, ÜMMET olmayı becerebildiğimiz, başarabildiğimiz günlere kavuşabilmeyi Rabbimiz Allah’tan niyaz ediyoruz.” dedi.

Biz yeniden Müslüman olacağız

Gecenin konuşmacısı olan Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak konuşmasında: “İnsanların doğduğu yeri, ana-babalarını, cinsiyetlerini ve tenlerinin rengini kendileri seçememektedir. Müslümanların ırkçılık fitnesinden uzak durmaları ve kan ile coğrafyaya dayalı algılardan kendilerini kurtarmaları gerekmektedir. Evrensel Müslüman karakterine ve ahlak anlayışına sahip Müslümanlara ihtiyaç vardır. Yeryüzüne varis kılınan Müslümanların zaman ve mekâna şahitlik etmelerinin bir gereği olarak sorumlulukları bulunmaktadır.”

ayse pamak goksoy

Bugün ben üzerime düşen görevi yapabiliyor muyum…

Hiç kimse dünyada olup biteni görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip değildir. Bu dünyada yaptığınız ve yapmanız gerekirken yapmadığınız, söylediğiniz ve söylemeniz gerekirken söylemediğiniz her şeyden hesaba çekileceksiniz diyen Dilipak, “Bu dünyada yaptıklarınıza ve de yapmadıklarınızla ya kendi cennetinize sırtınızda tuğla taşıyacaksınız ya da kendi cehenneminize sırtınızda odun taşıyacaksınız. Kim ne yaparsa kendisi için yapar. Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır. Müslümanlar yeryüzünde hakkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olacaktır.” dedi.

Konuk Yazar Hamza Er konuşmasında: Bugün Arakan, Mısır, Doğu Türkistan, Suriye ve Filistin’de yaşananların doğru okunması gerektiğini değinen Er,“gelişmesi muhtemel bir İslami harekete tahammül edilmemektedir, HAMAS’ın 500 km2’lik Gazze’de kurduğu İslami model rahatsız etmektedir, İhvan’ın Mısır’da inşa etmesi muhtemel İslami Adalet toplumuna müsaade edilmemektedir, Abdulkadir Molla ve temsil Cemaat-i İslaminin mahkum edilerek cezalandırılmasının arkasında bölgenin İslamlaşması bulunmaktadır.” dedi.

Mavi Marmara yolculuğuyla ilgili de konuşan Hamza Er,“Gemide bulunan yüzlerce Müslüman ve onları yolcu eden onbinlerce gönüllü; İsrail, emperyalist güçler ve yerli uşaklarının korkarak, tavır almaya çalıştıkları İslami direnişin tarafı olma onurunu taşıma adına bu işe girişmişlerdir.  Sınırlarla ifade edilemeyecek olan küresel İslami direniş hattına destek verebilmek adına varlıklarını ortaya koymuşlardır. Bu sebeple, işgalci İsrail Silahlı Kuvvetlerinin 31 Mayıs.2010 sabahı tamamen sivillerden oluşan bir girişim olduğunu tüm dünyaya ilan edilen Gazze Özgürlük Filosu’na yönelik saldırıları, 9 kardeşimizin şehid edilmesi, 55 kişinin yaralanması, eşyalarının gasp edilmesi,  küresel işgal ve saldırganlık politikalarından ve onların sonuçlarından bağımsız görülmemelidir.” dedi.

grup yürüyüş

Program Grup Yürüyüş’ün seslendirdiği marş ve ezgilerle son buldu.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1576 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.