logo

Kendini Eğitmeyen Başkasını Eğitemez

Kendini Eğitmeyen Başkasını Eğitemez

Kendini Eğitmeyen Başkasını Eğitemez

 Hasbahçe Söyleşileri Sait Çamlıca

Şehir Müzesinde düzenlenen “Geleceğimiz Çocuklar” adlı söyleşide, anne ve babaların çocuk yetiştirirken yaptığı hatalara dikkat çeken Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, çocuk eğitiminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Her çocuğun masum olduğunu, masum çocukların yıllar sonra öfke, suç ve şiddet dolu bireylere dönüşebildiklerini söyleyen Çamlıca, bu dönüşümün sorumlusu olarak aileleri işaret etti. Çamlıca, “5 yaşında yalan konuşmayan bir çocuğun 15 yaşında yalancı ve düzenbaz hale gelmesinde anne ve babaların mutlaka kendilerini sorgulaması gerekir. Ebeveynler telefon çaldığında bile “Annem, babam evde yok” dedirterek çocuklara yalan söylemeyi öğretiyor. Hiçbir insan katil, yalancı ve düzenbaz doğmaz. Bu çocuklar bu hale geldiyse anne ve babalarda suç aramak lazım.” şeklinde konuştu.

Kağıthane Şehir Müzesi Sait Çamlıca

Çamlıca,”Ebeveynler çocuk gelişimini sadece ders çalışmak ve okulda başarılı olmak olarak düşünüyor. Bir çocuğa sabırlı olmayı, haram ve helali öğretmek çok önemli. Karakter eğitimini hiç önemsemiyorlar sonra da bu çocuk nasıl bu hale geldi diyorlar. Esas eğitim diploma almak değil; kendini yetiştirme alışkanlığı kazanmaktır. Kendini eğitmeyen başkasını eğitemez. Anne, babanın elindeki kumandayı sürekli gören çocuk bilgisayarı kendi kumandası haline getiriyor.

Çocuğa ders çalış diyorsanız, siz de o televizyonu arada sırada kapatacak ve kitap okuyacaksınız’ şeklinde konuştu. Çocuğun yapması beklenen iyi davranışı, önce anne babasında görmesi gerektiğinin altını çizen Çamlıca, çocukların gözlemle davranış pekiştirdiğini ifade etti.

 Sait Çamlıca Kağıthane

Kendisini Kağıthanelilerle buluşturan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a teşekkür eden Çamlıca, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.

Etiketler: » » » » » » » » »
1401 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.