logo

Kitap Kahvesi Aylık Kültür Söyleşileri Devam Ediyor

Kitap Kahvesi Aylık Kültür Söyleşileri Devam Ediyor

Kitap Kahvesi Aylık Kültür Söyleşileri Devam Ediyor

Kitap Kahvesi Pınar Uçarlar-Berrin Çopur

Kağıthane’de görev yapan bir grup şair, yazar öğretmen her ay düzenli olarak Kitap Kahvesi’nde toplanarak yazı, öykü, şiir ve müzik üzerine söyleşi yapıyorlar. 04 Mart 2016 Cuma günü Kağıthane İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Pınar UÇARLAR ve Tevfik Fikret İlkokulu Sınıf Öğretmeni Berrin ÇOPUR şiir ve müzik ilişkisi hakkında söyleşi yaptı.

Kitap Kahvesi Aylık Kültür Söyleşileri Devam Ediyor

Berrin ÇOPUR çocuk şarkılarındaki şiddet içeren ifadelerin çocukların bilinçaltını olumsuz etkilediğini anlattığı söyleşisinde olumsuz mesaj içeren şarkılardan örnekleri dile getirdi. Sonra da katılımcılara söz ve müziğini kendisinin yaptığı çocuk şarkılarından oluşan albümünden örnek parçalar dinletti. Kendisinin hazırladığı şarkıları ilkokul sınıf öğretmeni duyarlılığıyla hazırladığını dile getirdi. Çocuk psikolojisine uygun, çevre duyarlılığı olan şarkılardan örnekler dinletti.

Edebiyat öğretmeni olan ve aynı zamanda çevirmenlik yapan Pınar UÇARLAR Hanım da şiirdeki ritmin müzik ile iç içe geçtiğini çeşitli örneklerle sundu. Ayrıca bestesini kendisinin yaptığı ve bizim radyolardan dinlediğimiz şarkılardan örnekler dinletti. 

Söyleşinin en ilginç kısmı ise yapılan atölye uygulaması idi. Her mısrası sekiz hecelik bir ritim barındıran fon müziğinin eşliğinde katılımcılardan bu müziğin kendilerinde oluşturduğu duygulara ilişkin dört mısralık şiir yazmaları istendi. Katılımcılar kendilerine dağıtılan kâğıtlara fon müziğin ritmi ile şiirlerini yazdılar. Yazılan bu şiirleri gözden geçiren Pınar UÇARLAR Hanım bu şiirleri ayrı ayrı müzik eşliğinde canlı performans ile söyledi.

Kendisi ile görüştüğümüz Kitap Kahvesi yöneticilerinden Hasan KAYA, “Her ayın ilk Cuma akşamı saat 19.00 ‘da bu mekânda şair ve yazarlarımızla edebiyat, öykü, şiir, müzik, kitaplar hakkında söyleşi programları yapmaktayız. Hem Kağıthane’ye bir kültür hizmeti sunmaktayız hem de katılımcıların nezih bir ortamda keyifli vakit geçirmesine imkân tanımaktayız. 31 Mart Perşmebe günü Saat:17.00-22.00 arası Tarihçi Araştırmacı Yazar Abid YAŞAROĞLU konuğumuz olarak “Bir Tasarım Olarak Siyonzm” söyleşi gerçekleştirecektir” dedi.

Haber: Mehmet AKPINAR

Kitap Kahvesi Kağıthane

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3363 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.