logo

Korkmaz’dan Savaş Mağduru Çocuklara Yardım Eli

Korkmaz’dan Savaş Mağduru Çocuklara Yardım Eli

Korkmaz’dan Savaş Mağduru Çocuklara Yardım Eli

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Sezgin Baran Korkmaz, Midyat’taki Geçici Konaklama Tesisini ziyaret etti. Korkmaz, ülkelerinde meydana gelen iç karışıklıklardan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Midyat’taki Geçici Konaklama Tesisinde yaşayan Suriyeli ve Iraklı savaş mağduru 5.000 çocuğa parke, bot, bere, eldiven ve oyuncak yardımında bulundu.

Ziyarete, işadamı ve Her Yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Mardinli İş Adamları Derneği Başkan Yardımcıları Mahmut Gazala, M.Remzi Tanış, Mardinliler Derneği Başkanı Nedim Kaya, Midyat Belediye Başkan Vekili Fahri Talay, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Av. Melih Güneştan, Kamp Müdürü Mehmet İsa Kurnaz, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman ve Konaklama Merkezi Eğitim Koordinatörü Bedrettin Şahin katıldı.

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, yapılan yardımın ardından yaptığı açıklamada, necip milletimizin kıymetli bir evladı olan Baran Korkmaz beyefendi, bugün burada yaklaşık beş bin çocuğumuzu, beş bin misafir evladımıza, giyim anlamında ciddi yardımda bulunarak sevindirdiğini herkesin takdiriyle birlikte sevgisini de kazandığını söyledi.

Kaymakam Hüseyin Tekin, “Biz kendisine canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bunun ötesinde de ifade ettiğim gibi milletimizin ali cenaplığının, yardım severliğinin bir yansımasını görüyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki burada kalan misafirlerimize bu ve buna benzer yardımlar, farklı insanlarımız tarafından da devam edecektir. Göstermiş olduğu ilgi ve alakadan ötürü şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Sezgin Baran Korkmaz ise, iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip Midyat’ta konaklama merkezinde sığınan Suriyeli ve Iraklı  mültecilere imkânlar dâhilinde yardımda bulunmanın kendileri için bir görev olduğunu ifade etti.
 
Midyat’ta üçüncü ziyaretini gerçekleştirdiğini ifade eden Korkmaz, Konaklama merkezinde yaşayan sığınmacıların kendi keyiflerinden ülkelerini bırakıp gelmediğini söyledi.
Kendi elleri ile çocuklara çikolata ve oyuncaklar dağıtan korkmaz, bunun yanı sıra 500 sığınmacı çocuğa Fenerbahçe forma, Eşofman ve kaşkolları dağıttı.

Korkmaz, “buraya mecburi doğal akışın dışında geldiler. Elimizden geldiğince kış gününde onları ısıtılabildiysek ne mutlu bize. Sağ olsun Kaymakam Hüseyin Tekin Bey çocukların küçük bir ihtiyacı var dedi. Biz de hemen geldik ve gelmeye devam edeceğiz. Deniz oğlumda yazın çalışıp para biriktirmişti. Oda biriktirdiği harçlıklarıyla buradaki kardeşlerine oyuncak aldı. Onları getirdik dağıttık” diye konuştu.
 
İlkokula giden Deniz Korkmaz ise şöyle konuştu: “ben yazın ve hafta sonları çalışıp biriktirdiğim harçlıklarla Suriyeli ve Iraklı sığınmacı kardeşlerim için oyuncak ve kıyafet aldım. Babam bana bir şeyler anlattı ve ben daha önce buraya gelmiştim. Buradakilerin hepsi benim kardeşim” dedi.

Her yönüyle Trabzon platformu başkanı Köksal Öztürk yaptığı açıklamada “Hayırsever İş Adamı Sezgin Baran Korkmaz’ın ihtiyaç sahiplerine direk olarak ulaştırdığı yardımlarla aynı zamanda çocuklara yaşadıkları travmaları bir nebze bile olsa unutturan projesinde şahsım ve Her yönüyle Trabzon Platformu olarak katkıda bulanmak bana onur verdi. Bu ve benzeri projelerin arttırılması yönünde çalışmalar yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Mardinli İş Adamları Derneği Genel Başkan yardımcısı Mahmut Gazala, “Her türlü afet ve çatışmalarda en büyük yarayı alan ve en büyük acıyı yaşayan çocukları bu denli sevindirmek en büyük ibadete bedeldir. Sayın Korkmaz’a  bir Mardinli olarak teşekkür ederken bu asil davranışından ötürü şükranlarımı sunuyorum“ dedi.
 
Suriyeli sığınmacı Mübarek Muhammed Ali Arapça konuşarak, “Bütün Türk halkına, çocuktan büyüklere kadar, Kaymakam, Vali, kamp idaresine ve bütün idarecilere yaptıkları yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yardım malzemelerini alan Suriyeli ve Iraklı aileler de desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Midyat belediye Başkanı ve Mardin il Tugay komutanlığınıda ziyaret eden heyet daha sonra Mardinden ayrıldı.

Etiketler: »
1181 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.