logo

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için yürüyoruz

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için yürüyoruz

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için yürüyoruz

kudus-ve-mescid-i-aksanin-ozgurlugu-icin-yuruyoruz

İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara olayının 4’üncü yılında, 31 Mayıs 2014 Saat: 17.00’da Sultanahmet’ten Sarayburnu’na “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü” gerçekleştirecek.

Filistin toprakları işgal altındadır. Gazze abluka altındadır. İsrail zindanlarında çocuk ve kadınlar da dâhil binlerce Filistinli işkence görmektedir. İsrail, Filistinlilere karşı her gün sayısız suç işlemektedir.

Dünyanın gözünü boyamak için sadece kendi belirlediği ölçüde Gazze’ye giriş-çıkışa izin veren İsrail, böylece adalet isteyen insanların mutlu olup avunmasını beklemektedir.

mavi marmara şehitleri

Gazze Özgürlük Filosu, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasını insanlık onuruna aykırı bulduğu için yola çıkmıştır. İsrail’in 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 9 insani yardım gönüllüsünün ve Mavi Marmara’nın misyonu, İsrail’in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır. Mavi Marmara’nın başlattığı yürüyüş, ezilen halkların özgürlüğü, Kudüs’ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeği olmuştur.

İsrail ise her geçen gün daha büyük maliyetle ve daha da yalnızlaşarak yeni suçlar işlemeye devam etmektedir. Ancak işlediği her insanlık suçu İsrail’i sona yaklaştırmaktadır.

Türkiye’deki ve diğer ülkelerdeki Mavi Marmara davaları hem İsrail’in bugüne kadar işlediği insanlık suçlarının cezalandırılmasına vesile olacak hem de Filistin ve Mescid-i Aksa konulu davalara emsal teşkil edecektir. Bu da İsrail’in hukuki koruma kalkanının delinmesi ve orta vadede Kudüs işgalinin kırılması için önemli bir adım anlamına gelmektedir. İnsanlığın ortak vicdanı onurlu mücadelesini vermekte İsrail de kaybını durdurmaya çalışmaktadır.

Dördüncü yıldönümünde ve gelinen bu süreçte İHH ve Filo’nun diğer organizatörleri, şehit aileleri, bu gemilere yardım malzemesi verenler ve tüm yolcular, bu misyonun parçası olan siz Filistin dostları ile yürüyoruz.

Yürüyoruz çünkü:

– Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir.

– Barış isteyen halklar İsrail’in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara’nın tarafında, İsrail’in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz.

– Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm “Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmak”tır. Unutturmayacağız.

– Gazze Özgürlük Filosu’nun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 9 şehidimizi ve 4. yılında hala komada olan Uğur Süleyman Söylemez’i, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz.

– Muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır.

Bu bağlamda 31 Mayıs 2014 Saat: 17.00’da Sultanahmet Meydanı’nda buluşup Sarayburnu’na Mavi Marmara’nın kalktığı limana yürüyoruz.

Kalbi Kudüs ve Mescid-i Aksa için atan herkesi de dünyanın dört bir yanından ve Filistin’den gelecek Filistin dostları ile gerçekleşecek bu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1975 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.