logo

Kut’ül Amare Zaferi İkinci Bir Çanakkale Zaferidir

Kut’ül Amare Zaferi İkinci Bir Çanakkale Zaferidir

Tarihçi, Yazar Mustafa Armağan, Ensar Vakfı Kağıthane Şubesi ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünüm ortaklaşa düzenlediği “Yeni Bir Medeniyet Yürüyüşü Projesi” Öncü Şahsiyetler kapsamında 11 Mayıs Çarşamba günü Saat:14.00’da Kağıthane Kültür Merkezi Nikah Salonunda “100.Yılında Kut’ül Amare Zaferi” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ensar Vakfı Kağıthane Şubesi ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Programa Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt ve Bekir Aldemir, Ensar Vakfı Kağıthane Şube Başkanı Aziz Gündoğdu ve yönetimi, Okul Müdürleri ve Liseli öğrenciler katıldı.

Tarihçi, Yazar Mustafa Armağan, Kut’ül Amare Zaferi hakkında düzenlenen söyleşide, okullarda öğretilen tarih kitaplarında Kut’ül Amare Zaferi’nin sadece 6-7 kelimeyle anlatıldığını, bu zaferin önemsizmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

Kut’ül Amare Zaferi’nin ikinci bir Çanakkale Zaferi olduğunu kaydeden Armağan, “Bugün İstanbul’da duruyorsanız, Bağdat’taki, Kut’ül Amare Zaferi nedeniyle duruyorsunuz. Oradaki komutanlarımızın, askerlerimizin fedakârlıkları sayesinde duruyoruz. Çünkü işgal güçleri biran önce ulaşmak istedikleri hedefe ulaşmak istediler. Çanakkale’yi geçmek istediler, olmadı. İkinci Çanakkale olan Basra Körfezinden gelip, Kut’ül Amare’yi ele geçirip, diğer İslam hilafet merkezi olan Bağdat’ı ele geçirdikten sonra Anadolu’ya geleceklerdi. Bazıları “Bağdat düşsün ne olacak” diyorlar mesela. Bağdat düştükten sonra orada duracaklar mı? Durmayacaklar, Anadolu’ya gelecekler. Bazı insanlar tarih okuduğunu, okuttuğunu sanıyor” diye konuştu.

Kut'ül Amare Zaferi Söyleşi Kağıthane

Armağan, “İnşallah bundan sonra geçmişimizin aynasına dönüp baktığımızda, kimiz diye sorduğumuzda cevabımız daha net olacaktır. Şunu çok iyi bilmemiz lazım, sadece silahlı bir zafer değil, bir insanlık zaferi de kazandık” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
1394 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.