logo

MAKDER Mavi Marmara için Özgürlüğe Yürüdü

MAKDER Mavi Marmara için Özgürlüğe Yürüdü

MAKDER Mavi Marmara için Özgürlüğe Yürüdü

makder mavi marmara yürüyüş kagithane

İHH tarafından organize edilen 4.yılını dolduran köksüz devlet İsrail’in Mavi Marmara Gemisine saldırısını protesto etmek ve şehitleri anmak için 31 Mayıs 2014 tarihinde Sultanahmet meydanından Sarayburnu sahiline yapılan büyük yürüyüşe Marmara İlim Fikir Ve Kültür Derneği (Makder), büyük bir katılımla destek oldu.

Özellikle Mavi Marmara gemisinin uğurlandığı yer olan Sarayburnu sahili, yürüyüşe katılanlar ile birlikte 100 bin den fazla insanın akınına uğradı.

makder özgürlüğe yürüyoruz

Yürüyüşte Gazze Özgürlük Filosu’nun temsilcileri, olayda hayatını kaybedenlerin aileleri ile geminin yolcuları da hazır bulundu. Yürüyüş sonrası İHH tarafından Mavi Marmara gemisinin demirli bulunduğu sahilde düzenlenen etkinliğe Kur’an-ı Kerim okunarak başlandı. İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka ile Özgürlük Filosu’nu anlatan sinevizyon gösterisinin yer aldığı programa, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi katıldı. Makder hazırladığı anlamlı pankartı ile ‘’ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYORUZ’’ sloganıyla kortejde yerini aldı. Bu tür çalışmalarda adından sıkça söz ettiren MAKDER Sivil Toplum Kuruluşlarına farklı bir bakış açısı kazandırdı.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1666 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.