logo

Manda ve Himaye Kabul Edilemez

Manda ve Himaye Kabul Edilemez

Manda ve Himaye Kabul Edilemez

Manda ve Himaye Kabul Edilemez-Hasbahçe Gazetesi

Oyun Büyük TÜRKİYE

Bizler, bu toprakların ve bu milletin sevdalısı olarak, oynan oyunu çok net görüyor, bu kirli senaryoyu çok yakından takip ediyoruz. Vatanımız, toprağımız, değerlerimiz, inançlarımız, kardeşliğimiz asla sahipsiz değildir.

Birliğinizi Beraberliğinizi Bozmayın

Müslümanlar Birliğinizi beraberliğinizi bozmayın, Müslümanlar birbirinizi sevin. Birbirinizin ayıplarını örtün. Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı tutunun, ayrılığa düşmeyin ve Allah’ın üzerinizdeki nimetini düşünün…

Oyun Büyük Türkiye

OY/UN BÜYÜK TÜRKİYE

Türkiye, büyük bir dirilişi, yeniden şahlanışı, küllerinden yeniden doğuşu yaşıyordu. Ekonomide tarihi nitelikte başarılar elde ediliyor, refah artıyor, yatırımlar ülkenin dört bir yanında hızla yükseliyordu. Yıllardır inkâr edilen, ihmal edilen, ertelen haklar tek tek teslim ediliyor; her kesim için özgürlükler genişliyor; vesayet geriletiliyor, millet, hem birbiriyle, hem de devletiyle kucaklaşıyor, helalleşiyordu.

Türkiye mazlumların sesi oluyor, Müslümanlar başta olmak üzere yeryüzündeki tüm mağdurların haklarını cesaretle savunarak coğrafyasında yıldızını daha güçlü parlatıyor, küresel bir umut ışığı haline geliyordu. Her şeyden önemlisi, binlerce canımızı, gencecik fidanlarımızı bizden koparan terör belasına karşı kararlı bir duruş sergileniyor; Türk ve Kürt’ün ezeli kardeşliğini tamir adına cesur adımlar atılıyordu.

İşte tam da böyle bir atmosferde, önce Gezi Olaylarıyla, ardından 17-25 Aralık Darbe girişimiyle Türkiye’nin kutlu yürüyüşü, büyüyen ekonomisi, küresel yatırımları, artan refahı, güçlenen toplumsal yapısı, 78 milyonun kardeşliği hedef alındı. Yurtiçinde ve yurtdışında yapılan algı operasyonlarıyla istikrar zedelendi. Yalan haberlerle, dezenformasyonla, çarpıtmayla, sistemli saldırılarla, seçmen tercihlerine yönelik tehditlerle, milli irade etki altına alındı.

7 Haziran seçimlerinin hemen ertesinde, tam da istikrara yönelik kaygılar artmışken, bu kez eli kanlı terör örgütü devreye girdi. Kürtlerin yüzlerce yıllık sorunlarının kararlılıkla çözüldüğü, Türk ve Kürt kardeşliğinin tarihi onarım sürecine girdiği bir anda, bölücü terör örgütü, adeta Türkiye düşmanlarından talimat almışcasına, alçakça ve kahpece, polisimize, askerimize, sivil vatandaşlarımıza saldırmaya, kan akıtmaya başladı.

Ne acıdır ki, bölücü terör örgütü her gün kan akıtırken, bazı siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve bazı medya kuruluşları, teröre karşı tek yürek olmak, teröre karşı onurlu bir duruş sergilemek yerine, aleni ya da gizli şekilde teröre ve terör örgütlerine destek vermeye başladılar. Şahsi ikbal ve çıkarlarını devlet ve millet önüne koyanlar, her çözüm önerisine, sorumluluk üstlenmek yerine “hayır” diyenler, TBMM çatısı altında terörü savunanlar, dini yapılanma görüntüsü altında vatanına ihanet edenler, her gün yalan haber yaparak kamuoyunu yanıltanlar, çirkin iftira ve ithamlarıyla Türkiye’yi dünyaya farklı şekilde yansıtanlar aynı hizada buluştular ve terörü aklama, teröristi perdeleme, gerçek suçlu ve sorumluyu gizleme çabası içine girdiler.

Bizler, bu toprakların ve bu milletin sevdalısı olarak, oynan oyunu çok net görüyor, bu kirli senaryoyu çok yakından takip ediyoruz.

Vatanımız, toprağımız, değerlerimiz, inançlarımız, kardeşliğimiz asla sahipsiz değildir.

Milletin iradesi ve duası, doğrudan doğruya ülkemizi, birliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan bu kirli oyunu yine bozacaktır.

Aziz milletimizi de yaşanan bu zor süreç karşısında sabır ve itidalini muhafazaya davet ediyor, tüm tepkisini 1 Kasım seçimlerinde sandığa giderek göstermesi çağrısını yapıyoruz.

Türkiye nice kirli oyunu bozdu, Allah’ın izni, milletimizin inayetiyle yine bozacaktır.

Milyonlarca-nefes-terore-karsi-tek-ses

Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın hiçbir zaman ve hiçbir zeminde vazgeçmeyerek tekrarladığı “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” sloganı, son dönemde birliğimizin ve bütünlüğümüzün teminatı olmuştur. Bu veciz ifade, mevcut anayasamızın aynen muhafaza edilmesi gereken 3. maddesindeki, ‘Türkiye Devleti, ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bir bütündür’ ibaresinin değişik şekilde ilân edilmesidir.

yenikapi_da_terore_karsi_tek_nefes_mitingi

Manda ve himaye kabul edilemez

Başbakan Ahmet Davutoğlu Erzurum’da yaptığı konuşmasında,“Öyle bir ülke kuracağız ki o ülke hiçbir namerde el açmayacak, o ülke kendi savunması için hiç kimseye muhtaç olmayacak. 13 yıl geçti, hamdolsun, sizler de şahitsiniz ki şu anda dünya kriz içindeyken, bütün dünyada büyük sorunlar yaşanırken, Türkiye başı dik bir şekilde yoluna yürüyor. Yine siz şahitsiniz ki; şu anda tankımızı, topumuzu, helikopterimizi, uçağımızı, savaş gemimizi yapabilir haldeyiz… Erzurum Kongresi’ne, Kürt, Türk, Sünni, Alevi, birçok temsilci bir araya geldiğinde bu topraklarda işgal orduları vardı, ümit yok olmuştu, yeis vardı. Onları bir araya getiren şey ortak iman, ortak kıble, ortak kültür, ortak inanç, ortak vatan, ortak bayrak, ortak kader duygusuydu. Bu duygularımızı zayıflatamayacaklar” dedi.

Türkiye‘de, nüfusun yüzde 85’i etnik alt kimlik itibariyle Türk’tür.

Türkiye’de yaşayan bütün insanlar bizim milletimizi meydana getirir. “Tek Millet” olan “Türk Milleti”  bir etnik aidiyeti değil siyasî kimliğimizi ifade eder. Türk Milletine mensup her fert, etnik kimliği, dini, mezhebi ne olursa olsun “Türk Vatandaşı”dır. “Tek Bayrak” , “Türk Bayrağı” dır; Tek Vatan”, Türk Milleti’nin yaşadığı coğrafya olan “Türkiye” dir. “Tek Devlet” de “Türk Devleti” yani “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” dir.

Türkiye, Allah’ın izniyle ilelebet pâyidar olacaktır ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ismini değiştirmeye hiçbir ırkçı-bölücü muvaffak olamayacaktır.

Birliğinizi Beraberliğinizi Bozmayın

Müslümanlar Birliğinizi beraberliğinizi bozmayın, Müslümanlar birbirinizi sevin. Birbirinizin ayıplarını örtün.

Bölünürsek Yok Oluruz

Zekat, fitre, kurban, sadaka ve bunun gibi müesseseler bölüşmek için tok olmak içindir. Nimetlerimizi bölüşürsek tok oluruz ve herkesin karnı doyar. Bölünürsek yok oluruz. Bölünmemeye dikkat edeceğiz. Allah Kur’an’da buyuruyor: “Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı tutunun, ayrılığa düşmeyin ve Allah’ın üzerinizdeki nimetini düşünün… (Ali İmran Suresi-103.Ayet) Birlikten kuvvet doğar, bölünen millet yıkılır. Allah korusun!

Allah yurdumuzu, milletimizi, devletimizi, çoluk çocuğumuzu, cümlemizi ve müesseselerimizi korusun. Amin!

Koalisyon kâbustur

Koalisyon demek kriz, fakirlik ve iflas demektir. Koalisyon demek bir avuç zenginin, bürokratın milletin sırtına kene gibi yapışması demektir. Koalisyon demek IMF kapılarında para dilenmek demektir. Koalisyon bir proje değil, kâbustur. Koalisyon demek eski Türkiye demektir.

Ülkemizde siyasi ve ekonomik istikrar istiyoruz

Türkiye’nin artık eski sıkıntılarından kurtulup güçlü bir sistem kurması, bir hukuk devleti ve çoğulcu demokrasi inşa etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Oy’un Büyük Türkiye

Emin olun ki dünyanın her bir köşesindeki mazlumlar dua ediyorlar. Vereceğiniz oylarla sadece Türkiye’nin kaderini değil, sadece Ortadoğu’nun, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya’nın kaderini değil, bütün bir insanlığın kaderini etkileyeceksiniz…

2 Kasım Pazartesi sabahı ülkemizin çok daha huzurlu ve güzel bir güne uyanmasını dileyerek 2015’in 2. Genel Seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Hepiniz birlikte Allah’ın İpine Sarılınız

Senin hoşuna gider mi parçalanman,
Param parça cemaatlere ayrılman,
Kuran elinde değil mi söyle bana,
Yok mudur senin kendini sorgulaman,

Hepimize Sarılın demektedir,
Yaradan kelamında söylemektedir,
Parçalanmadan hep birlikte sarılın,
Hala inananlar ne beklemektedir,

Hadi sen de gel sen de sarıl bu ipe,
Birleşilirse ne dağ kalır ne tepe,
Daha yakın olmasın sana Allah’tan,
Tenzil olursun kalmaz sende mertebe,

Parçalanmayınız-Ayrılmayınız diye emretmekte,
Birleşmenin tek yolunu göstermekte,
Varsa eğer önüne engel olanlar,
İyi bil onları da Allah görmekte,

Unuttunuz mu daha dün ayrıydınız,
Sizler ki birbirinize gayrıydınız,
Kur’an dı sizi kardeş yapan, bir tutan,
Bütün Müslümanlara kardeş dediniz,

Kimse yapmasın cemaat taasubu,
Rabbin sana sesleniyor vatesimu,
Daha neyi beklemektesin kardeşim,
Sakın bozmayın müminlerle uslubu.

Sinan Karakaş

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2378 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.