logo

Matematik Oyunları Festival Havasında Geçti

Matematik Oyunları Festival Havasında Geçti

Matematik Oyunları Festival Havasında Geçti

Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 13-14 Mayıs 2014 tarihleri arasında Matematik Festivali gerçekleştirildi.

ekram cevahir aihl matematik oyunlari acilis kagithane matematik oyunları

 

kagithane kaymakami matemat,k festivali

Açılışa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Okul Müdürü Şeref Çetintürk, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çakır, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Temel Şardan, çevre okul müdürleri, mematik öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

ekrem cevahir aihl matematik festivali kagithane matematik oyunları festivali

Zeka ve strateji oyunlarının ağırlıkta olduğu festivalde öğrencilere Matematik coşkusu yaşatıldı. Matematiğe olan ön yargının kırıldığı bu ortamda öğrenciler Matematiğin farklı bir boyutuna şahit oldu. Kaymakam Ahmet Akın Varıcıer bütün stantları tek tek gezip oyunlar hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Hanoi Kuleleri, Mangala, Tangram, Koridor, Connect, Reversi, Satranç, Jenga, Toplolojik Düğümler festivalde yer alan oyunlardan bazılarıydı. Festivalde sergilenen oyunları öğrenmek için çevre okullardan Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne birçok öğrenci katılmıştır.

matematik oyunu oyunlar matematik

Festivale katkıda bulunan Fatma Çekal, Kübra Yılmaz ve Sema Yıldırım olmak üzere tüm Matematik öğretmenleri, ilçedeki çocukları ve gençleri zekâ oyunları ile hemhal ederek matematiği sevdirmeyi, matematik dersinin ne kadar eğlenceli ve hayatın içinden bir ders olduğunu öğrencilerimize anlatmayı amaçladıklarını dile getirdiler.

matematik oyunlari matematik festivali

Festivale katılan öğrenciler Matematik” ve “ Festival” bir araya getiremediğimiz iki kavramdı. Nasıl olur da matematikle bir festival şenlenebilirdi? Sayıların, şekillerin ve işlemlerin dünyası bizleri eğlendirebilecek miydi? Buna benzer bir dizi soru aklımıza geldi. Matematik bizi gülen yüzüyle karşılamıştı. Strateji oyunları ve yarışmalarla matematiğin kitaplarda görmediğimiz farklı bir yönünü keşfettik. Oyunların içerisinde sanki Matematik saklanmış bizi bekliyordu. Sınıf arkadaşlarımızla güldük, düşündük, yarıştık. Kısacası çok eğlendik. Artık matematiği çok seviyoruz dediler.

ekrem cevahir aihl matematik festivali matematik festivali kagithane

Matematik Şenliğimiz süresince yapılan yarışmalarda başarılı olan öğrencilere yapılan törenle ödülleri verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Çağın hastalığı olan sanal dünyadan çocuklarımızı kurtaralım

Öğretip ve eğlendirirken öğrencilerin sosyalleşmesinin amaçlandığı festivalin en büyük vizyonu çağın hastalığı olan sanal dünyadan çocukları kurtarmaktır.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3228 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.