logo

Mavi kapaklar “Umut Olmaya” devam ediyor

Mavi kapaklar “Umut Olmaya” devam ediyor

Mavi kapaklar “Umut Olmaya” devam ediyor

Sadabad Tiyatro Sahnesi

 

Kağıthane Kaymakamlığı ve Kağıthane Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çevre kirliliğini önlemek ve çevre duyarlılığına dikkat çekmek için gerçekleştirdiği atık toplama yarışmasının ödülleri Dünya Çevre Günü kutlama programında verildi.

kağıthane kültür merkezi kağıthane dünya çevre günü etkinliği

Sadabad Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleştirilen Ortaokullar Arası Geri Kazanım Yarışması ödül törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç katıldı.

Hüseyin Avni Mutlu

Ödül töreninde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Daha güzel, daha temiz bir şehir yapabilmek için hep beraber İstanbul’umuza sahip çıkacağız. Zaten pırıl pırıl çok güzel bir şehre sahibiz” dedi.

A.Akın Varıcıer mavi kapak töreni

Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer konuşmasında çevre kampanyalarına katılan çocukları tebrik ederek çevre duyarlılığının önemine dikkat çekti.

fazlı kılıç

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç,” Siz çevreye duyarlı çocuklarımız atıkları toplayarak geleceğimizin korunmasına yardımcı oldunuz. Dünya Çevre Günü’nü kutladığımız bugün de çevresine, doğaya duyarlı bireyler olarak yetişen siz çocuklarımıza ödüllerinizi takdim edeceğiz. Sizlerin çevre hassasiyetiniz ve derslerinizdeki başarılarınız bizler için en büyük hediye. Geleceğimizin teminatı olan siz değerli çocuklarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çevre için duyarlı davrandıkları ve yarışmaya katıldıkları için çocuklara teşekkür eden Vali Mutlu, etkinlik kapsamında toplanan 2 ton 922 kg mavi kapakla alınan 12 tekerlekli sandalyeden bir tanesini engelli Aslı Demir’e takdim etti.

Ambalaj Atığı Toplama Yarışması’nda öğrenci başına 12,95 KG atık toplayan Gültepe İlkokulu 1’inci olurken, öğrenci başına 8,60 KG atık toplayan Kocatepe İlkokulu 2’inci, öğrenci başına 7,22 KG atık toplayan Harmantepe İlkokulu 3’üncü oldu.

mavi kapaklar ödül

Ambalaj Atığı Toplama Yarışması’nda ilk üçe giren okullara laptop hediye edildi. En fazla kapak toplayan Ziya Paşa İlkokulu 517 KG. kapak toplayarak projeksiyon ve tekerlekli sandalye kazandı.

En fazla kapak toplayan öğrenciler ise 215 kg kapak ile Ziya Paşa İlkokulu’ndan M.Emin Açıkgöz birinci olurken, okul arkadaşı Fatih Keçeoğlu 156 kg kapak ile ikinci oldu. İMECE İlkokulu öğrencisi Sena Açık ise 140 kg kapak toplayarak üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan M. Emin Açıkgöz, Fatih Keçeoğlu, Sena Açık, Sude Arslan bisiklet kazanırken, en fazla pil toplayan Ali Fuat Cebesoy İlkokulu yazıcı kazandı.

Ambalaj Atığı Toplama yarışmasına katılan Zişan Alkoç , Gürsel, İmece, Tınaztepe, Önder İlkokuları da tenis masası kazandı.

Kağıthane Belediyesi’nin çevre duyarlılığına dikkat çekmek için düzenlediği yarışma 7 Ekim 2013 tarihinde başladı. 30 Mayıs 2014 tarihine kadar atık toplayan yarışmacılar hem çevre duyarlılığına dikkat çekti, hem de birbirinden güzel hediyelerin sahibi oldu.

Hüseyin Avni tekerlekli araba

Atık Toplama Yarışmasına katılan okullar 83.203 kg ambalaj atığı, 2.922 kg plastik kapak, 299 kg bitkisel atık yağ, 231 kg atık pil topladı. Okullardan toplanan 2.922 kg plastik kapak karşılığında ihtiyacı olan vatandaşlara takdim edilmek üzere 12 adet tekerlekli sandalye temin edildi.

Yarışmaya katıldıkları için mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler yerlere çöp atılmaması gerektiğini söyledi. Geri dönüşümü mümkün atıkları toplayarak biriktirdiklerini söyleyen öğrenciler, herkesin çevreye duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2865 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.