logo

Mehmet Akif Dönüyor… Ya Siz Neredesiniz?

Mehmet Akif Dönüyor… Ya Siz Neredesiniz?

Mehmet Akif Dönüyor… Ya Siz Neredesiniz?

Safahat Mehmet Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz

Kağıthane Belediyesi, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü dolayısıyla usta oyuncu Ahmet Yenilmez’in sahnelediği “Safahat: Mehmet Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz?” adlı tek kişilik tiyatro oyununu Kağıthanelilerle buluşturdu.

Ahmet Yenilmez Safahat Oyunu

Uğur Uzunok’un yazdığı, Hilali Hasanov’un yönettiği, usta oyuncu Ahmet Yenilmez’in İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin sunulduğu tek kişilik tiyatro oyunu Gültepe Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

OYUN DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Mehmet Akif’in kendinden sonraki nesle bıraktığı emanetine gösterilen duyarsızlığın işlendiği oyunda, izleyiciye, “Eğer Akif yaşasaydı bu halimize ne derdi?” sorusuna cevap arandı. Akif’in edebi kimliği, örnek kişiliği ve ahlaki değerlere bağlılığının vurgulandığı oyunda, şairin sıkıntı ve yokluklar içinde geçen ömrünü anlatan sahneler, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Safahat Mehmet Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz Kağıthane

Gecenin sonunda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç “Mehmet Akif bir mütefekkir, bir şair ve her şeyden önemlisi bir dava adamıdır. Milli mücadelenin kahramanıdır. Öğrencilerimize Mehmet Akif’i tüm yönleriyle anlatmak, onu yaşatmak ve yaşattırmak gibi bir sorumluluğumuz var. İnşallah Akif’i hep hatırlayalım, çünkü buna ihtiyacımız var” diye konuştu.

usta oyuncu Ahmet Yenilmez-Fazlı Kılıç

Programın bitiminde Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Ahmet Yenilmez’e çiçek takdim etti. Ahmet Yenilmez’de çiçeği seyircilerin arasından oğlu askerde olan bir anneye hediye ederken duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1181 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.