logo

Meteoroloji uyardı: Kar geliyor!

Meteoroloji uyardı: Kar geliyor!

Meteoroloji uyardı: Kar geliyor!

Kağıthane'ye Kar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul’da yarından itibaren çok yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunda Salı ve Çarşamba günü İstanbul, Ankara ve ülkemizin büyük bölümünde görülecek yoğun kar yağışından dolayı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

İstanbul’da akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışın gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde meydana geleceği, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının Salı ve Çarşamba günleri Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor. Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 cm olurken rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde 5 ila 15 cm arasında olacağı beklenmektedir.

Kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ile buzlanma/don olaylarına ve fırtına şeklinde esecek rüzgârın sebep olabileceği ağaç devrilmelerine karşı özellikle araç park yerleri konusunda tedbirli davranılmasını, gerekli önlemlerin alınmasını önemle rica ederiz.

SALI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü: “Salı günü Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile İç Ege ve Göller yöresinde görülecek yağışların genellikle kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güney kesimlerinde yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor”

ÇARŞAMBA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü: “Çarşamba ve perşembe günleri Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülke genelinde devam etmesi beklenen yağışların; genellikle kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güney kesimlerinde yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor. Salı ve Çarşamba günü beklenen kar yağışlarının Marmara’nın doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor”

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1448 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.