logo

Mevlana, Vuslatın 741. Senesinde Sema İle Anıldı

Mevlana, Vuslatın 741. Senesinde Sema İle Anıldı

Mevlana, Vuslatın 741. Senesinde Sema İle Anıldı

 Vuslatın 741. Senesi Kağıthane

Kağıthane Belediyesi Şeb-i Arus törenlerinin ilk gününde Gültepe Kültür Merkezi’nde bir program düzenledi. Mevlana, Vuslatın 741. Senesinde semazenler, Tasavvuf Müziği dinletisi ve dualarla anıldı.

Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sedat Bika ve vatandaşlar katıldı. Sema töreni, Kuran-ı Kerim Tilaveti, tasavvuf müziği  dinletisi ile dolu dolu yaşanan programda Mevlana’nın hayatı ve öğretileri anlatılarak Mevlana’yı konu alan şiirler okundu.

 Mevlanayı Anma Kağıthane

Vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşen programda okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti’nde duygu dolu anlar yaşandı. Semazenlerin ayini  sırasında gözyaşlarını tutamayan Kağıthaneliler Emre Ermiş konseriyle tasavvuf müziğinin en sevilen eserlerini dinlediler.

Emre Ermiş Kağıthane

Programda konuşan Başkan Kılıç, Mevlana’nın Allah aşkıyla tüm insanlara örnek olmuş bir insan olduğunu söyledi. Başkan Kılıç,  “Hz. Mevlana Allah aşkıyla, insana olan hoşgörüsüyle herkese örnek olmuş ve bunu kendi döneminin çok ötesine taşımış büyük bir alimdir. Hz. Mevlana’nın 741. Vuslat Yıl Dönümünü sizlerle birlikte anmanın vermiş olduğu mutluluk tarif edilemez. Böylesine maneviyat dolu bir günü yaşamamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmasının sonunda Başkan Kılıç tasavvuf müziği dinletisi ile Kağıthanelilere unutulmaz bir akşam yaşatan Emre Ermiş’e çiçek takdim etti.

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1501 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.