logo

MHP İstanbul’da onbinlerle bayramlaştı

MHP İstanbul’da onbinlerle bayramlaştı

MHP İstanbul’da onbinlerle bayramlaştı

 MHP Abdi İpekçi Spor Salonu Bayramlaşma

MHP İstanbul İl Teşkilatının Bayramın 3. Günü Abdi İpekçi Spor Salonunda düzenlediği ve MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli’nin de katıldığı bayramlaşmaya, MHP İstanbul Milletvekilleri Engin Alan, Celal Adan, Meral Akşener, diğer milletvekilleri, İstanbul İl Yönetimi, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Esma Hancıoğlu, parti meclisi üyelerinden oluşan heyet ve binlerce vatandaşlar katıldı.

Mehmet Bülent Karataş Abdi İpekçi

Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın vermiş olduğu konserden sonra MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, açılış konuşmasını yaptı. Karataş, salona sığmayan binlerce İstanbulluyu sevgi ve saygıyla selamladıktan sonra Kurban Bayramları’nı tebrik etti. Konuşmasından sonra MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yi sahneye davet etti.

Dr.Devlet Bahçeli İstanbul Abdi İpekçi

İstanbullularla buluşan MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli, “Değerli Dava Arkadaşlarım, Aziz İstanbullu Kardeşlerim, Muhterem Hanımefendiler, Beyefendiler, Mübarek Kurban Bayramının 3’üncü gününde burada, bu coşkulu kalabalığa hitap etmekten heyecan duyuyorum. Abdi İpekçi Salonu’na teşrif eden dolduran her kardeşime, her ülküdaşıma şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Sizlerin Kurban Bayramı’nı ayrı ayrı kutluyor, Cenab-ı Allah’tan sağlık, huzur, başarı ve mutluluklar diliyorum. Kurban ibadetimizin kabul ve makbul olmasını niyaz ediyorum. Bu bayramlaşma programını üstün bir çaba ve çalışmayla düzenleyen partimizin İstanbul İl Başkanı’na, yönetim kuruluna, emeği ve hizmeti geçen tüm dava arkadaşlarıma takdir ve tekbirlerimi iletiyorum. Her gününüz bayram neşesiyle dolsun. Her anınız bayram coşkusuyla güzelleşsin, ömrünüzün her dilimi bayram umuduyla, bayram huzuruyla geçsin. Allah’tan niyazım odur ki, dostluk ve kardeşlik duygunuz hiç eksilmesin. Bu düşüncelerle hepinize hoş geldiniz diyor, en samimi ve en halisane duygularımı sizlerle paylaşıyorum.” Dedikten sonra gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak; sözlerine şu şekilde devam etti:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “IŞİD’i doğuran, besleyen ve teşvik eden sebepler zinciri doğru ve detaylı analiz edilmeden atılacak her adım boşlukta kalacaktır” dedi.

Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri ele alan Bahçeli, “Yaşadığımız onca hadise ve şahit olduğumuz onca kanlı vaka küresel operasyonların bölgemizdeki yeni tezgâhıdır. Sahnelenen acıdır, gösterime giren vahşettir, ısrarla gündemde tutulan parçalanma ve bölünme projesidir. Silahlı terör çeteleri, yüce dinimizi istismar eden ölüm taburları bu amaçla geleceğimizi perdeleme amacındadır. Yeraltı ve yerüstü kaynaklar kurumadan gözyaşı dinmeyecek, acılar durulmayacaktır. Terörizm, içinde bulunduğumuz bereketli toprakları sömürmenin, sınırları değiştirmenin, insanları birbirine düşürmenin, huzuru biçmenin bahanesi olarak kullanılmaktadır. Küresel güçler tarafından önce şiddet çıkartılıp, sonra da şiddetle mücadele ediyor görüntüsü altında olmadık oyunlar tertip edilmektedir. IŞİD maşası, PKK ve PYD caniliği bu kapsamda ele alınmalıdır” diye konuştu.

Bahçeli, yaşananların bugüne bağlanılmaması gerekildiğini Anadolu’nun fethine kadar giden tarihlere uzandığını da söyleyerek konuşmasında sık sık Milliyetçilik vurgusu yaptı.

“Türkiye; çok riskli, çok sıkıntılı ve çok aktörlü vahim bir dönemin, çözülmesi zaman alacak çok değişkenli bir denklemin ortasındadır” diyen Bahçeli, “Sınır güvenliğimizin denetim ve dengesi bıçak sırtındadır. Türk milleti ve komşu ülkeler barbarların, barış ve insanlık katillerinin hedefindedir. IŞİD terör örgütü, Suriye’nin Rakka ve Halep şehirlerinden Irak’ın Tıkrit ve Samarra kentlerine kadar uzanan geniş bir alan boyunca kan dökmektedir. Irak’ın üçte birlik bölümü, Suriye’nin önemli yerleşim birimleri IŞİD’in eline geçmiştir. IŞİD’i doğuran, besleyen ve teşvik eden sebepler zinciri doğru ve detaylı analiz edilmeden atılacak her adım boşlukta kalacaktır. Bu itibarla IŞİD ve benzeri örgütlerin kaynak ve zemini kurutulmadan, militan ve lojistik kanalları kesilmeden bu terör yuvalarına karşı yapılan ve yapılması düşünülen her saldırı ters tepecektir. Hatta, hava harekatı destekli kara operasyonu bölgenin sosyolojik, kültürel ve siyasal yapısını tümden bozabilecek, Ortadoğu’yu cehenneme çevirecektir” şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “TSK’nın Kobani’ye girmesi halinde Türkmenler de haykırsa, bizi niye kurtarmıyorsunuz diye, oraya da mı girelim?” sorusunu hatırlatan Bahçeli, gerekirse oraya da girilmesi gerekileceğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’nin güvenliği, tarihi hak ve çıkarları için sorumluluk almaya her zaman hazır olduklarını vurgulayan Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu maksatla 2 Ekim günü TBMM’de kabul edilen Tezkereye gönül huzuruyla destek verdik ve Türk milletinden yana tercihimizi kullandık. Bu Tezkere kararımız AKP’ye verilmiş bir destek değildir. Bu Tezkere kararımız AKP’nin politikalarını meşrulaştırma çabası hiç değildir. Tezkereye evet dediysek, muhtemel saldırı ve tahriklere karşı Türk askerinin elini kolaylaştırmak içindir. Tezkereye ‘evet’ dememizdeki amaç, Türk milletinin olası kayıp ve mütecaviz dalgaya karşı güvenceye kavuşturmaktır. Tezkereye ‘evet’ dememizdeki gaye, Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki Mehmetçiklerimizin yalnız bırakılmamasıdır. Tezkereye ‘evet’ dememizdeki hedefi Türkiye’nin bekasını gözetmek, sınırlarımızı emniyete almaktır.”

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2218 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.