logo

Milletimizin gözü aydın, IŞİD’in elindeki 49 Rehine Türkiye’de

Milletimizin gözü aydın, IŞİD’in elindeki 49 Rehine Türkiye’de

Milletimizin gözü aydın, IŞİD’in elindeki 49 Rehine Türkiye’de

49 Rehine Türkiye'de

IŞİD’in 11 Haziran’da kaçırdığı Musul Başkonsolosu ve 48 çalışanı, sabaha karşı 49 Türk Türkiye’ye getirildi. Önceden planlanmış, tüm detayları hesap edilmiş, tam bir gizlilik içinde, gece boyu devam eden operasyonla, sabaha karşı başarıyla tamamlandı. Vatandaşlarımız Şanlıurfa’da bir kamu binasında bir süre bekletildi daha sonra Şanlıurfa Havalimanına oradan da Ankara’ya getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Musul’da alıkonulan Türk vatandaşlarının başaralı bir operasyonla kurtarılmasına ilişkin, “Milli İstihbarat Teşkilatımız, alıkonulma hadisesinin başlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas şekilde sabırla, özveriyle takip etmiş; nihayetinde başarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğu, “Üç ayı aşkın bir zamandır gece ve gündüz onları hayal ettik, rüyalarımıza girdiler, gözümüzün önünden hiç gitmediler, hep onlarla düşündük, onlarla uyuduk, onlarla kalktık. Çocuklarımızı okşadığımızda, torunlarımızı okşadığımızda buradaki Deniz’i, Ela’yı düşündük. Hep bir aile gibi tek bir yürek ile dualar ettik. Şimdi bayram zamanı, şimdi şükür zamanı” diye konuştu.

IŞİD militanları, açıklama yapması için Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın başına bir kaç kez silah dayadığı, buna rağmen Başkonsolos Öztürk, unu kabul etmeyerek ‘Silahla vurun, Türkiye’nin gururuyla şerefiyle oynatmam’ dedi. Yılmaz, kurtarıldıktan sonraki ilk hislerini de şöyle anlattı: “Ülkemle gurur duyuyorum. Görev için gittiğin her yerde başına bir şey gelebilir. Musul dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri, umudumuzu hiç bir zaman yitirmedik” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize, Müsteşarımızdan sahada operasyona katılan görevlilerimize kadar Milli İstihbarat Teşkilatımızın her bir mensubuna, ülkem ve milletimiz adına teşekkür ediyor, bu büyük başarılarından dolayı kendilerini yürekten tebrik ediyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1147 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.