logo

Milli İradeye Hep Birlikte Sahip Çıkıyoruz

Milli İradeye Hep Birlikte Sahip Çıkıyoruz

Milli İradeye Hep Birlikte Sahip Çıkıyoruz

Milli İradeye Hep Birlikte Sahip Çıkıyoruz

Kağıthane Belediye Meclisi paralel örgütün gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı olağanüstü toplanarak tüm partilerin imzaladığı ortak bir bildirge yayınladı.

Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısında konuşan Başkan Fazlı Kılıç, “Bugün, burada demokrasi için bir aradayız. Vatansever askerimiz, polisimiz ve halkımızın üstün gayretleriyle bu emparyalist güçlerle işbirliği yapmış terör örgütlerinin vatanımızın üzerinde oynadığı oyunları defettik. Bunda şüphesiz tüm siyasi partilerimizin ve basın yayın, medya organlarının da rolü çok büyüktür” dedi.

Başkan Kılıç daha sonra mecliste yer alan siyasi partilerin imzaladığı ortak deklarasyonu okudu. Kağıthane Belediye Meclisi’nin aldığı kararla yayımlanan ortak deklarasyon tam metni şöyle:

“Bizler Kağıthane Belediyesi çatısı altında meclis üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yönelik 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi vukuu bulan darbe girişimini bir terör saldırısı olarak nitelendiriyor, bu vahşi eylemleri tertipleyen, azmettiren, gerçekleştiren ve destekleyenleri lanetliyoruz.

Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu eylem Türk Demokrasisi unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.

Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, Milli İradeye ve devletimize karşı her türlü girişim karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm siyasi partilerimiz, milletimizi gibi İstanbul Kağıthane Belediye Meclisi de darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır. Bu ortak tavır Milli İrade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.

Kağıthane halkının temsilcisi olan bizler tüm halkımız ve kurumlarımızla Milli İradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli İradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir.

Milletimiz müsterih olsun

Sivil halkımıza çeşitli kurumlarımıza yapılan silahlı saldırı da dahili olanların tümünün yargı önünde hesap vereceğini, cezasız kalmayacağını biliyor ve bütün bunun ivedilikle gerçekleşeceğine inanıyoruz.

Şehitlerimizin aziz hatırası ve milletimizin eşsiz mücadelesinin unutulmaması adına bugünün tarihte kayıt edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Başta milletimize, vatansever askerlerimize, polisimize, basın yayın kuruluşlarımıza, STK’larımıza, tüm kurum ve kuruluşlarımıza eylemlerini hayatlarına şahit kılanlara, şehitlerimize minnet duyuyoruz. Darbeye direnirken yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.

Milletimizin başı sağ olsun

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
1782 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.