logo

Minik Öğrenciler “Hikâyeler” Kitabı Yazdı

Minik Öğrenciler “Hikâyeler” Kitabı Yazdı

Minik Öğrenciler “Hikâyeler” Kitabı Yazdı

Kağıthane Atatürk İlkokulu 4-D öğrencileri okudukları masal ve hikâye kitaplarından ilham alarak “Hikâyeler” adlı kitabı yazdı.

4.sınıf öğrencileri okudukları masal ve hikâye kitaplarından ilham alarak ‘Ben de bir kitap yazabilirim’ projesi doğrultusunda kendi hikâye kitaplarını oluşturdu. “Hikayeler” adlı kitap içinde 15 hikaye olup 146 sayfadan oluşmaktadır.

Yazdıkları kitabı arkadaşlarının ve öğretmenlerinin beğenisine sunan öğrenciler kitaplarını bastırmayı düşündüklerini söyledi. Sınıf öğretmeni Kenan Dağtekin’in yardımıyla hikâyeler kitaplaştırıldı. Kitabın editörlüğünü Kenan Dağtekin yaparken grafik tasarımı Adem Şenel yaptı.

 

Konu hakkında görüş aldığımız Kağıthane Atatürk İlkokulu 4-D Sınıfı öğretmeni Kenan Dağtekin “Türkçe dersi etkinlikleri kapsamında daha geniş düşünebilmeleri, olayları daha iyi yorumlayabilmeleri için öğrencilerimize bol bol kitap okutturuyoruz. Hikâye tamamlama, hikâye oluşturma, görsel ögeleri yorumlama gibi etkinlikler yaptırıyoruz. Bunların sonucunda öğrencilerimizin hayallerini süsleyen hikâyeler ortaya çıktı” dedi.

Kağıthane Atatürk İlkokulu Müdürü Yılmaz Yıldırım’da, “Öğrencilerin hazırlamış oldukları kitabı çok beğendik. Bu tür etkinlikler öğrencilerin öz güvenlerini geliştiriyor. Bu sayede çocuklarımız kitap okuma alışkanlığı kazanıyor ve öğrencileri daha bilinçli okuyucu haline getiriyor. Öğrencimizin kitabını yazmasında sınıf öğretmeni Kenan Dağtekin’in büyük katkısı oldu. Kendisine ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
2390 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.