logo

Minik Öğrencilerden Anlamlı Geri Dönüşüm Projesi

Minik Öğrencilerden Anlamlı Geri Dönüşüm Projesi

Minik Öğrencilerden Anlamlı Geri Dönüşüm Projesi

Kağıthane Aşık Veysel İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, geçtiğimiz günlerde anlamlı bir projeye imza attı. Geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla artık materyallerden oluşan kostüm defilesi düzenlendi.

  

Anasınıfı öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle aileler, çocuklarıyla birlikte kullanılmayan, atılacak eşyaları değerlendirerek çocuklara kostüm yaptılar. Kostümlerini giyerek okula gelen çocuklar okul bahçesinde tasarladıkları artık materyal kostümlerini sergilediler. Çok renkli karelere sahip olan bu atmosferde çocukların ve ailelerin mutluluğu, yüzlerine yansıdı.

 

 

Bu projeyi okullarında her yıl yapmayı planladıklarını belirten öğretmenler, çocuklarda ve ailelerde artık materyallere karşı bakış açısını değiştirmeyi hedeflediklerini ifade ettiler.

 

Değişen ve sanayileşen dünyada geri dönüşümün hayati önemi olduğunu ve bunun bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Aşık Veysel İlkokulu Müdürü Süleyman Binboğa, bu tür projeleri desteklediklerini ve yaygınlaşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sınıf içi etkinliklerde de sıklıkla artık materyalleri kullanan anasınıfı öğretmenleri, geri dönüşüm alışkanlığının yanı sıra, çocuklarla artık materyaller üzerine çalışmanın, çocukların ufkunu açtığını, bakış açısını zenginleştirdiğini, algı dünyasını ve kapasitesini arttırdığını ve birçok gelişim alanına katkı sağladığını ifade ettiler.

Etiketler: » » » » » » » »
2793 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.