logo

Mobil Deprem Simülasyon Eğitim Aracı Kağıthane’deydi

Mobil Deprem Simülasyon Eğitim Aracı Kağıthane’deydi

Mobil Deprem Simülasyon Eğitim Aracı Kağıthane’deydi

Mobil Deprem Simülasyon Eğitim Aracı Kağıthane

Kağıthaneli çocuklar, Hasbahçe Mesire Alanı’nda Kağıthane Belediyesi-Türkiye Deprem Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen Mobil Deprem Simülasyon Eğitim Aracı’yla eğitim aldılar. Çocuklara deprem anında neler yapılması gerektiği konusunda da uygulamalı, tatbikatlı bilgilendirmeler yapılan Mobil Simülasyon Eğitim Aracı, büyük ilgi çekti.

Eylül Ayı boyunca depremden korunma kültürünün ve bilincinin oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerde, çocuklar Mobil Deprem Simülasyon Eğitim aracı içindeki 6m x 2m ölçülerindeki oturma odası ve mutfaktan oluşan bölümlerde gerçek deprem anını yaşadılar. Eğitimlerde eşyaların sabitlenmesiyle oluşabilecek zararların nasıl azalacağı, deprem sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenler uygulamalı olarak tatkibatlarla anlatıldı.

Depremin Türkiye’nin önemli bir gerçeği olduğunu söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Ülkemiz son derece hareketli fay hatları üzerinde bulunan, genç oluşumlu bir coğrafyada bulunmakta. Bu bizi deprem gibi bir gerçekle birlikte yaşamaya ve her daim hazırlık olmaya mecbur bırakıyor. Depremin insan hayatı için oluşturduğu büyük tehlikeyi acı deneyimler yaşayarak öğrenmiş bir toplum olarak bu doğal afete karşı hazırlıklı olmalıyız. Amacımız deprem anında panik nedeniyle oluşacak tehlikeleri en aza indirmek ve eşya kullanımında depreme uyguluk hakkında bilinçlendirmek” şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » » » » »
1738 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.