logo

Muhafazakâr Düşünce Dergisi çıktı

Muhafazakâr Düşünce Dergisi çıktı

Muhafazakâr Düşünce Dergisi çıktı

muhafazakar dusunce

Muhafazakâr Düşünce Dergisi son sayılarında kadim medeniyetimizin son yüzyıldaki işaret taşları olan düşünürlerimizi gün ışığına çıkarmaya devam ediyor. Böylece çok önemli bir işe aracılık ediyor.

muhafazakar dusunce dergisiYeni Türkiye inşa edilirken mutlaka yararlanılması gereken isimleri, esaslı düşünceleriyle birlikte yetkin yazarların katkılarıyla sunuyor Muhafazakar Düşünce. Bu sayıda Ahmet Cevdet Paşa, Necip Fazıl Kısakürek, Erol Güngör, Ali Fuat Başgil, Cemil Meriç, Ahmet Hamdi Tanpınar, Peyami Safa, Mehmet Akif Ersoy gibi isimlerin Türkiye muhafazakârlığına etkilerini değerlendiriyor.

Muhafazakâr Düşünce Dergisinin bu sayısında Cemil Meriç üzerine hazırlanan iki makale mevcut. Birinci makale Mustafa Acar ve Hatice Bıyık’a ait. İkinci makale ise Adem Palabıyık ve İbrahim Keskin tarafından ‘Muhafazakârlıktan Me-deniyet’e: Cemil Meriç’ başlığıyla hazırlanan çalışma farklı bir Cemil Meriç okuması yapmanızı sağlayacak.

 

1946-1980 yılları arasında eser vermiş altı farklı muhafazakâr düşünür/yazar üzerinden Türkiye muhafazakârlığını zihni koordinatlarını çıkarmayı deniyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1506 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.