logo

Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık

Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık

Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık

Suriyeli Muhacirler Kardeşimizdir

Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhacirlere dönük özellikle güney sınırlarındaki şehirlerde yaşanan ırkçı saldırılar Fatih Saraçhane Parkı’nda protesto edildi.

Suriye’de Esed’in zalim saldırılarından kaçıp Türkiye’ye sığınan muhacirlere yönelik ırkçı saldırı ve çapulcu tutum İstanbul Fatih’te protesto edildi. Özgür-Der’in çağrısı ile Saraçhane Parkı’nda toplanan grup, saldırıları kınamanın yanı sıra Suriyeli muhacirlere “ensar” olma çağrısında bulundu.

Özgürder Rıdvan Kaya

Eylemde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Haksöz Dergisi yazarlarından Hamza Türkmen ve gazeteci-yazar Ahmet Varol birer konuşma yaptı.

Suriyeli Muhacirler Eylemi Suriyeli Muhacirler Eylemi Özgürder (5)

Yapılan konuşmalarda, Suriyelilerin öznesi olduğu yapılan adli vakaların abartılarak ve kasıtlı bir şekilde öne çıkartılarak provokasyona zemin hazırlandığı, en ufak söylentinin dahi -doğruluğu test edilmeden- kamuoyunda geniş yer bulduğu ve bunun üzerinden sağ-sol çevrelerin de kışkırtmasıyla linçe dönüşen saldırıların yaşandığı vurgulandı. Sanki muhacirler gelmeden önce Türkiye’de dilencilik yokmuş ya da Gaziantep’te ilk cinayet Suriyeliler tarafından işlenmiş gibi bir algı oluştuğu söylenen konuşmalarda ümmet vurgusu da yapıldı. Bölgenin yapay ulusal sınırlarla bölündüğünün vurgulandığı eylemde Müslüman halkların arasına sınır çizilerek kardeşlik bağlarının yok edilemeyeceği ifade edildi. Sınır dediğimiz suni çizgilerin ümmeti bölemeyeceği kaydedilen konuşmalarda Suriyelilere kapı açarak takdir edilesi bir iş yapan hükümetin muhacir kardeşlerimize dönük kalıcı çözümler bulması ve kapsamlı projeler üretmesi talep edildi.

Eylemde “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık!”, “Hükümet Uyuma Çapulcuya Yol Verme!”, “Muhacirler Allah’ın Emanetidir!”, “Müslümanlar Kardeştir, Kardeşine Sahip Çık!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Baas Lobisi Hesap Verecek!” sloganları atıldı. Geçtiğimiz birinci yıldönümü olan Doğu Guta kimyasal katliamı da eylemde kınandı ve katillerin hâlâ Suriye’de katliamlarına devam ettikleri ifade edildi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
1547 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.