logo

Müslümanlar Birlik İçinde Hareket Etmeliyiz

Müslümanlar Birlik İçinde Hareket Etmeliyiz

Müslümanlar Birlik İçinde Hareket Etmeliyiz

Müslümanlar Birlik İçinde Hareket Etmeliyiz Engin Noyan

Kağıthane Belediyesi’nin Gültepe Kültür Merkezi’nde Kağıthaneli vatandaşlarla buluşan Münib Engin Noyan, “Günümüzde Müslüman Olmak” adlı bir söyleşi düzenledi.

Söyleşide hiciv sanatını ustalıkla kullanan Münib Engin Noyan, günümüz İslam coğrafyalarında yaşanan kötü hadiselerin nedenini “Kuran-ı Kerim ve hadislerden uzaklaşma, Müslümanların birbiriyle olan iletişimsizliği, kapitalizm ve dış güçlerin düşmanlığı” olarak dile getirdi.

Kuran-ı Kerim ve hadislerin son derece anlaşılır olduğunu ancak insanların okuyup araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle İslam’ı yaşadığını anlatan Noyan; “Ömrümün yarısını cahiliye bataklığında geçirdim. Kuran-ı Kerim’i okumadan, hadisleri araştırmadan İslam’ı anlamadan yaşadım. Bugün Dünyada aynı durumu yaşıyor. Dünyanın bir tarafı İslam’ı bilmeden, diğer tarafı da ne yazık ki bildiğini sanarak zaman geçiriyor. Adaletin, merhametin, kardeşliğin koruyucuları olan müminler bugün maalesef kendi aralarında anlaşmazlığa düşmüş durumdadır. Aslında Kuran-ı Kerim’de ve hadislerde her şey apaçık ortada; anlamak için okumak, araştırmak yetiyor. Müslüman âleminin boş bıraktığı alanı bugün maalesef zalimler doldurmakta ve dünyayı zalimlikleriyle idare etmektedirler. O yüzdendir ki Müslümanlar olarak birbirimizi sevmeli, birbirimizin hakkına riayet etmeli ve birlik içinde hareket etmeliyiz’’ dedi.

Kağıthane Belediyesi Gültepe Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’da katıldı. Programın sonunda Yazar Noyan’a sahnede çiçek takdim ederek söyleşiden duyduğu hoşnutluğu dile getirdi. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1109 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.