logo

Mustafa Karataş Gültepe Kültür Merkezi’ne Geldi

Mustafa Karataş Gültepe Kültür Merkezi’ne Geldi

Mustafa Karataş Gültepe Kültür Merkezi’ne Geldi

mustafa karataş

Kağıthane Belediyesi’nin Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlediği Kağıthane Kültür Sanat Etkinlikleri’nin konuğu olan Pr. Dr. Mustafa Karataş, ilçe sakinlerine nefis terbiyesi,  kibir, kıskançlık, gençlere yaklaşım, aile ve toplumsal ilişkileri anlattı.

Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, Başkan Yardımcıları Hasan Çakır ve Mevlüt Öztekin ve çok sayıda Kağıthaneli katıldı.

Huzurlu bir yaşam için sevginin önemine değinen Mustafa Karataş nefis terbiyesi,  kibir, kıskançlık, gençlere yaklaşım, aile ve toplumsal ilişkiler hakkında konuştu.

gültepe kültür merkezi salon

Dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu söyleyen Karataş, “ Dünyada tembel tembel yatanlar, hırsızlık yapanlar, başkasının hakkını gasp edenlerin amel defterleri ortaya konulacak. Bizlerin çalışkan olmak, hakkını almak, haksızlık karşısında susmamak, kul hakkına girmemek, başkasının gönlünü kırmamak gibi görevlerimiz var.  Son nefeste Allah’a iyi bir kul olarak varabilmenin mücadelesini vermek zorundayız. Çünkü hepimizin içinde nefis var. Arzular, istekler var. İnsanın iki düşmanı var. Biri şeytan, biri de nefis. Nefis doymak bilmez. Nefis terbiye edilmezde insanın kendi kendisine, ailesine verdiği zararı bir başkasının yapması mümkün değildir. İnsan nefsi terbiye olursa pürüzsüz, tertemiz olur. Nefsini terbiye etmiş insan her işinden hayır bulur. Allah bize nefsini terbiye etmiş eş, evlat, akraba, komşu nasip etsin” şeklinde konuştu.

İnsanın çocukluk yıllarında hayata bakışı ve isteklerinin yetişkinlik döneminden farklı olduğunu ifade eden Karataş, yetişme döneminde ailenin desteğiyle nefis terbiyesinin önemine değindi. Karataş, “Eşinizle aranızı bozan ya sizin ya da eşinizin nefsidir. Çocuğunuzla, komşunuzla aranızı bozan nefistir. Bu nefis bazen gurur ya da kibir olarak da tabir edilir. Bazen insan biraz mal, biraz makam sahibi olunca kibirli olur. Aynı apartmanda yaşadığı komşusuna bile selam vermez. Selamı önce karşı taraftan bekler” diyerek kendi yaşamından örneklerle komşuluk ilişkilerinin önemini anlattı.

mustafakarataş

Programın sonunda Başkan Kılıç katılımlarından dolayı Prof. Dr. Mustafa Karataş’a lale figürlü plaket takdim etti.

Etiketler: » » » »
1893 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.