logo

Naci Bayburt’un “Kan Donduran Anılar” Kitabı Çıktı

Naci Bayburt’un “Kan Donduran Anılar” Kitabı Çıktı

Naci Bayburt’un “Kan Donduran Anılar” Kitabı Çıktı

İstanbul Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesinde yıllardır polis memuru olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Naci Bayburt’un “Kan Donduran Anılar” kitabı İlmek Kitap Yayınevinden çıktı.

Yazar Naci Bayburt, kitabında; ilkokuldan başlayıp polislik mesleğine adım atışına dek acı tatlı anılarını gayet akıcı bir dille kaleme almış, görev süresi içerisinde karşılaştığı suçlular üzerinde durarak ve onları yakalamada gerek parmak izi gerek DNA bankalarının ne denli önemli olduğunun altını çizmiş.

Naci Bayburt’un on yıl süren İstanbul görevinden sonra Diyarbakır’a şark hizmetine gidişini, Hizbullah evleriyle tanışmasını; polislerin savcılar ve adli tıp uzmanları arasındaki ilişkileri ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları satırlarında okuyacaksınız.

Konu hakkında bilgi aldığımız Naci Bayburt, “Olay yeri incelemede bilimsel kurallara uygun olarak delil toplama bir olayın çözülmesindeki en önemli faktördür. En ileri teknolojilerle donatılmış kriminal laboratuarlarınız ve her türlü bilgiye sahip laboratuar çalışanlarınız olsa bile olay yerinden delil toplayamazsanız olayları çözemezsiniz” dedi.

Bayburt, “İlkokuldan başlayıp polislik mesleğine adım atışıma ve göreve başladığım günden emekli olana kadar karşılaştığım ve yaşadığım acı tatlı anılarımı kaleme aldım. Kitabımda yaklaşık yüz olayı okuyucularımla paylaştım. Ben yazarken ağladım. Siz de okurken ağlayacaksınız. Okumanız ve ibret alıp ders çıkarmanız dileği ile” dedi.

DNA Bankası Açılmalı

Bayburt, “80 milyonun ortak paydası olan kanayan yaramız, insanın en büyük hakkı yaşam hakkıdır. Kimse kimsenin yaşam hakkını alamaz. Cinayet, tecavüz, fiili livata, gasp, soygun, hırsızlık olaylarının failleri meçhul kalmasın kim suç işlerse cezasını çeksin. Olayların meçhul kalmaması için parmak izi ve DNA Bankası olmazsa olmazımız. DNA Bankamız olmadığı için olayların çoğu faili meçhul kalıyor. Bu projeye dikkat çekmek için yaşanan olayları kaleme aldım. Kitabın içinde kurgu yok hepsi benim incelemiş olduğum olaylar ve kendi yaşam hayatımda da uğradığım haksızlıkları kaleme aldım. Doğru olupta paylaşılmayan bilgi bilgi değildir. Yaşanan ibretlik olaylarla ülkem insanlarına yol göstermeyi rehber olmayı kendime sosyal sorumluluk bildim. Kitabı para kazanmak amaçlı yazmadım. Kitabın bana olan telif hakkı Asker ve Polis Şehitlerine bağışlanmıştır” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Naci Bayburt’un “Kan Donduran Anılar” adlı kitabını okurken yazarın bu zor ama çok değerli yaşam yolculuğuna eşlik edeceğinizden eminiz. Şimdiden iyi okumalar.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3203 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.