logo

Nedim Kağıthane’nin Bir Simgesidir

Nedim Kağıthane’nin Bir Simgesidir

Nedim Kağıthane’nin Bir Simgesidir

Hüseyin Akın Gültepe Kültür Merkezi

Şair Yazar Hüseyin Akın 23 Nisan Perşembe günü Saat:20.00’da Gültepe Kültür Merkezinde Kağıthanelilerle buluşarak “Eski ve Yeni, Dün ve Bugün” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Hüseyin Akın, Kağıthane’nin gelişimi ve değişimi aslından bir şekilde Türkiye’nin değişim ve gelişimine tekabül eder. Türkiye hızlı bir şekilde Eski Türkiye, Yeni Türkiye şeklinde değişmektedir. Şehirlerin, semtlerin bir hafızası vardır. Nedim, Kağıthane’nin, Sadabad’ın önemli bir simgesidir. Kimdir Nedim? Nedim edebi, sosyal, kültürel ve lale devri cephesi içerisinde ele alınması gerekli bir kişidir. Kağıthane Belediyesinin Nedim’le ilgili çok geniş bir sempozyum yapması gerekir dedi. Akın, “Ayağımda Kırk Numara Kağıthane” kitabımda Kağıthane’nin kağıttan nasıl yazıya geçtiğini anlatmak istedim. Kağıthane yazı yazılabilecek, Kağıthane sanat yapılabilecek, Kağıthane düşünsel anlamda çok iyi mahsuller ortaya koyabilecek bir ilçesidir” şeklinde konuştu.

Kağıthane Belediyesi-Hüseyin Akın

Söyleşi sonunda şiir okuyan Şair Yazar Hüseyin Akın’a Kağıthane Belediyesi Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin tarafından lale figürlü plaket ve çiçek takdim edildi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1642 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.