logo

Nihat Hatipoğlu Kağıthane’ye geldi

Nihat Hatipoğlu Kağıthane’ye geldi

Nihat Hatipoğlu Kağıthane’ye geldi

nihathatipoglu

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Kağıthane Belediyesi tarafından Gültepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Nihat Hatipoğlu ile Ashab-ı Kiram sohbeti programına katıldı.  Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na Kağıthaneliler tarafından özel ilgi gösterildi. Sohbeti sırasında salona sığmayanlar kapı önlerinde uzun kuyruk oluşturdu.

Hz. Muhammed’in yaşamına ilişkin bilgiler paylaşan Hatipoğlu, Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye göçünü anlattı. Muharrem ayının önemine değinerek, Muharrem ayının Müslümanların yılbaşı olduğunu vurguladı. Hatipoğlu, ”En büyük makam en büyük şeref Muhammed Mustafa’yı anlatmaktır” dedi.

gültepe kültür merkezi

Muharrem ayının önemini anlattıktan sonra bu ayda tutulan orucun değeri ile ilgili bilgi veren Hatipoğlu, daha sonra 680 yılında cereyan eden Kerbela hadisesini anlattı. Hatipoğlu, “Muharrem ayı Gönüllerimizi derinden yaralayan Kerbela olayını içerisinde barındırıyor. Bu müslümanlar için acılı bir tarih olayıdır. Hz Hüseyin’in Kerbela’ da şehit edilmesi Muharrem ayında vuku bulmuştur. Sevgili Peygamberimizin torunu Hz Hüseyin, dönemin siyasi kargaşa ve çatışmaları neticesinde şehit edilmiştir. Bu üzücü olayda yer alan tüm askerler ya ağır hastalıklara uğramış ya da zulüm görerek vefat etmiştir. Kim kimin başını almış ise aynı zulme kendisi uğramıştır“ diyerek zulüm edenlerin bir gün mutlaka zulmü yaşayacaklarını ifade etti.

nihat hatipoğlu

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Ashab-ı Kiram sohbetiyle Kağıthanelilerle buluşan Hatipoğlu’na ve Gültepe Kültür Merkezi’ni dolduran tüm Kağıthanelilere teşekkür etti. Başkan Kılıç, Bizleri unutmaması temennisiyle Kağıthane’mizin sembolü olan lale figürlü plaketi Sayın Hatipoğlu’na takdim etti.

Etiketler: » » » »
1964 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.