logo

22 Aralık 2013

Nihat Hatipoğlu siyasete mi soyunuyor

Nihat Hatipoğlu siyasete mi soyunuyor

Nihat Hatipoğlu siyasete mi soyunuyor

nihat hatipoglu

İslama hizmet etmeyi kendime amade kıldım

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Kağıthane Belediyesi tarafından Gültepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Nihat Hatipoğlu ile Ashab-ı Kiram sohbeti programı öncesi sorularımızı yanıtlayan Hatipoğlu, “Ben ilahiyatçıyım ilahiyatçı olarak kalmaya devam edeceğim. Niyetim öyle. Siyasete hakikaten uzağım. Ben bu yolda İslama hizmet etmeyi kendime amade kıldım. Yüzde 1 ihtimalle günün birinde siyasete girsem bile ilahiyatçı vasfımdan hizmetinden vazgeçmeyeceğim. Hayatımda vazgeçmeyeceğim tek şey islamı anlatmak olacaktır” diye konuştu.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ‘nun ismi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor.

“Geleceği Allah biliyor” diyen Nihat Hatipoğlu, “Benim irademe kalsa kesinlikle siyasete girmem. Çünkü feda edemeyeceğim tek şey İslam’dır. İmanımdır ve onu anlatmaktır. Ama geleceğimizi Allah bilir. Ancak günün birinde hiç hesaba katmadığım şeylerle karşı karşıya kalırsam geleceğin tek sahibi Allah’tır. Ama benim kendi hür iradem bu hizmet yolunda çalışmak, bu hizmette ömür tüketmek ve bu hizmetle ölmek. Ama günün birinde halk sizin adınıza karar verecek olursa ve sizin başka bir yerde olmanız gerekiyorsa kaderde ne varsa onu görürsünüz” şeklinde konuştu.

Kavga Türkiye’ye bir şey getirmez. Herkese kaybettirir

Diyarbakır’da siyasetçilerin akınına uğrayan toplu nikah törenine de değinen  İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, “Orada bütün siyasi partilerin bir arada olmasını görmek beni Diyarbakırlı olarak son derece sevindirdi. Sevgili Başbakanımızı tebrik ediyorum. Oraya gelen Şivan Perver, İbrahim Tatlıses diğer siyasi partiler olsun hepsini tebrik ediyorum. Türkiye’ye yakışan bu. Kavga Türkiye’ye bir şey getirmez. Herkese kaybettirir. Diyarbakır kepenk kapatmayı hak etmiyor, huzuru hak ediyor” diye konuştu.

Etiketler: » » » »
1148 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.