logo

Öğrenciler AB’yi Öğreniyor

Öğrenciler AB’yi Öğreniyor

Öğrenciler AB’yi Öğreniyor

Millî Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, 81 ilde öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri amacıyla “AB’yi Öğreniyorum Projesi” başlattı.  

MEB, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, “Bana AB’yi Anlat” konulu resim, slogan ve kısa öykü yarışması şeklinde üç kategoride öğrencilere yönelik yarışmalar düzenledi. Ayrıca “AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışmasıyla da öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri teşvik ediliyor.

AB’yi Öğreniyorum Projesi Ödül Töreni kapsamında resim dalında ilçemiz Şehit Ramazan Meşe İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Rabia Bozkurt ve Ceren Eroğlu dereceye girmiştir. Düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeleri Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ve Şube Müdürü İlhan Kurt tarafından verildi.

Konu hakkında görüş aldığımız Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, “AB’yi Öğreniyorum Projesi”nin amacı “10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yolu ile artırmak” olduğu belirtti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
1611 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.