logo

Okçuluğun tarihi Hasbahçe’de canlandı

Okçuluğun tarihi Hasbahçe’de canlandı

Okçuluğun tarihi Hasbahçe’de canlandı.

okçuluk yarışması kağıthane

“Sadabat Yaz Etkinlikleri” kapsamında Kağıthane Belediyesi geleneksel olarak düzenlediği Okçuluk Yarışması ile Hasbahçe’nin tarihi geleneğini yeniden canlandırdı.

kağıthane mehter takımı kagithane altın dolu testi

Okçuların yeteneklerini sergilediği etkinliğe Kağıthane Belediyesi geleneksel olarak düzenlediği Okçuluk Yarışması ile Hasbahçe’nin tarihi geleneğini yeniden canlandırdı. Okçuların yeteneklerini sergilediği etkinliğe Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, 2. Abdulhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu ve eşi, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Kağıthaneliler katıldı.

Özgür Göker Özgür Göker altin dolu testi

Oklar Altın dolu Testi için atıldı

Modern okçuluk gösterileri ile renklenen etkinlikte geleneksel ok atış tekniklerinin teatral olarak canlandırılması  beğeni topladı. Asırlar öncesine ait ok atış, savaş ve dövüş teknikleri ile ilgili bilgi aktaran sunumda geleneksel yayların kuruluşu da uygulamalı olarak anlatıldı. Okçuluk Yarışları’nda ıslık sesi çıkaran oklar, savaş talimleri, kadınların savaşlardaki yeri, geleneksel savaş aleti topuz ve dönemin okçuluk kıyafetleri de tanıtıldı.

kağıthane okçuluk kıyafetleri okçuluk sadabad yaz etkinlikleri

Açılış konuşmasında Sadabad Yaz Etkinlikleri hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, “Ata sporlarına sahip çıktıklarını kaydederek Orta Asya’dan günümüze okçuluk gösterisinin ardından başlayan ok atma yarışlarında kıyasıya bir mücadele yaşandı. İçinde altın bulunan testiyi vurmaya çalışan okçular seyircilere de heyecan dolu anlar yaşattı.” dedi.

kağıthane hasbahçe mesire alanı Geleneksel okçuluk kıyafeti

Eğlenceli anlara sahne olan yarışmada Özgür Göker, içinde altın bulunan testiyi ok ile vurdu. Kupayı almayı hak kazanan Göker, testinin içerisindeki altınların da sahibi oldu.

Hülya Deniz Özkal  kağıthane okçu

Kategorilerde dereceye giren okçular

Klasik Yay Büyük Bayanlar birincisi Hülya Deniz Özkal olurken, ikinci Ferah Nur Yılmaz, üçüncü ise Hale Erkam oldu. Klasik Yay Büyük Erkekler birincisi Kıvanç Ateş Çağlayan, ikincisi Kemal Sait Milletli, üçüncüsü ise Onur Tunçman oldu. Klasik Yay Genç Bayanlar birincisi Aysu Sıla Şahin, ikincisi Gözde Fırtın, üçüncüsü Esra Çetin olurken, Klasik Yay Genç Erkekler birincisi Doğaç Tarı, ikincisi Tolunay Kotan, üçüncü ise Fatih Yamak oldu.

Klasik Yay Yıldız Erkekler kategorisinde ise birincilik Yunus Biçer’in olurken, ikinci Mehmet Çağrı Göven, üçüncü Selçuk Seis oldu. Klasik Yay Minik Erkekler birincisi Ekin Cemre Dölek, ikincisi Salih Kaan Yarış, üçüncüsü ise Atahan Kireşci oldu. Duru Ceyran ise Klasik Yay Minik Bayanlar da birinciliği kazandı. Makaralı Yay Büyük Bayanlar kategorisinde Zeynep Şahin birinci, Merve Yönt ise ikinci oldu. Erkekler kategorisinde Murat Emre Batmaz birinci olurken Serkan Erdil ikinci oldu. Makaralı Yıldız Erkekler birinciliğinde ise Rıdvan Ada Şeçkiner yerini aldı.

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4043 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.